Greiti tortilijų suktinukai su faršu keptuvėje 🫔🌯

Autorius apie receptą

Greiti tortilijų suktinukai su faršu keptuvėje – tai išskirtinai sotus ir skanus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o net ir kaip maistingas užkandis darbui ar kelionei. Įkvėptas Meksikos virtuvės skonių, šis receptas siūlo derinį, kuriame susilieja sultinga malta mėsa, aromatingi prieskoniai, traškios daržovės bei kreminis padažas. Visa tai susukta į šiltą, auksu apskrudusią tortiliją, kurią keptuvėje galima paruošti vos per kelias minutes. 

Šie suktinukai žavi ne tik savo skoniu, bet ir universalumu – receptą galima lengvai pritaikyti pagal turimus ingredientus ar mitybos įpročius. Tai puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar greitiems pietums – patiekalas lengvai paruošiamas, bet atrodo tarsi iš restorano. Be to, šie suktinukai yra puikus būdas sunaudoti šaldytuve likusius ingredientus ir kurti naujus skonių derinius. 
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Malta mėsa: galima naudoti maltą jautieną, kiaulieną, kalakutieną arba vištieną. Vegetariškai versijai tinka sojos faršas ar lęšiai.
  • Česnakai: galima keisti česnako granulėmis arba česnako pasta.
  • Svogūnai: vietoje geltonųjų svogūnų galima naudoti raudonuosius arba šalotinius svogūnus.
  • Raudonosios pupelės: puikiai tiks juodosios pupelės ar avinžirniai.
  • Kukurūzai: galima naudoti šaldytus arba konservuotus kukurūzus.
  • Taco prieskonių mišinys: jei neturite, galite sumaišyti maltą kumino, čili, paprikos ir česnako miltelius.
  • Graikiškas jogurtas: galima keisti natūraliu jogurtu ar grietine.
  • Marinuotų agurkėlių skystis: vietoje jo galima naudoti obuolių actą ar citrinos sultis.
  • Kietasis sūris: galima naudoti „Džiugo“, čederio ar mocarelos sūrį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Mėsą apkepkite ant stiprios ugnies, kad ji išlaikytų sultingumą ir gražiai apskrustų.
  • Prieš sukdami tortilijas, jas trumpai pašildykite keptuvėje arba mikrobangų krosnelėje, kad būtų elastingesnės.
  • Tortilijų kraštelius patepkite vandeniu ar padažu, kad geriau susiklijuotų kepant.
  • Kepant naudokite grilio keptuvę arba sumuštinių keptuvę, kad gautumėte traškią plutelę.
  • Padažą galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų.

Ingredientai

    • Malta mėsa (jautiena arba kalakutiena): 400 g
    • Česnakai (smulkinti): 2 skiltelės
    • Svogūnai (smulkinti): 1 vidutinio dydžio
    • Švieži krapai (kapoti): 1 valgomasis šaukštas
    • Svogūnų laiškai (kapoti): 2 valgomieji šaukštai
    • Raudonosios pupelės (virtos arba konservuotos): 150 g
    • Kukurūzai (konservuoti): 100 g
    • Prieskoniai: druska (pagal skonį), juodieji pipirai (pagal skonį), taco prieskonių mišinys (1 valgomasis šaukštas)
    • Kietasis sūris (tarkuotas): 100 g
    • Tortilijos (vidutinio dydžio): 4 vnt.
    Padažui:
    • Graikiškas jogurtas: 3 valgomieji šaukštai
    • Majonezas: 2 valgomieji šaukštai
    • Marinuotų agurkėlių skystis: 1 arbatinis šaukštelis
    • Citrinos sultys: 1 arbatinis šaukštelis
    • Kapoti žalumynai (petražolės ar krapai): 1 valgomasis šaukštas
    • Česnako granulės: ½ arbatinio šaukštelio
    • Druska, pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite šiek tiek aliejaus.
  2. 2. Suberkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Leiskite jiems šiek tiek pakepti, kol išskirs aromatą.
  3. 3. Tuomet sudėkite maltą mėsą. Kepdami ją maišykite, kol mėsa taps ruda ir neliks žalių gabalėlių.
  4. 4. Į keptuvę įmaišykite taco prieskonių mišinį, druską ir pipirus. Tuomet įberkite kukurūzus ir pupeles.
  5. 5. Baigę kepti, įmaišykite smulkintus krapus ir svogūnų laiškus. Mėsos įdaras turi būti kvapnus, šiek tiek apskrudęs ir sultingas.
  6. 6. Kol įdaras vėsta, paruoškite padažą: sumaišykite graikišką jogurtą, majonezą, marinuotų agurkėlių skystį, citrinos sultis, česnako granules, kapotus žalumynus, druską ir pipirus. Padažas turi būti gaivus, kremiškas ir šiek tiek rūgštus.
  7. 7. Tortilijas trumpai pašildykite keptuvėje arba mikrobangų krosnelėje, kad būtų elastingesnės.
  8. 8. Ant kiekvienos tortilijos dėkite šaukštą mėsos įdaro, šiek tiek padažo ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Tvirtai susukite.
  9. 9. Keptuvėje (geriausia – grilio arba sumuštinių keptuvėje) apkepkite tortilijų suktinukus iš abiejų pusių, kol jos gražiai apskrus ir sūris viduje išsilydys.
  10. 10. Patiekite šiltus – jie puikiai tinka su papildomu padažo šaukštu arba šviežiomis daržovėmis.
Receptų autorė justina.paliusyte

Atsiliepimai

Kiaulienos faršo apkepas su ryžiais, grybais ir daržovėmis
(5)
Lakštinių - lazanijos suktinukai su faršu ir rikotos sūriu
(5)