Mėsos kukuliai su batonu, troškinti medaus ir garstyčių padaže

2024-01-31 Autorius oSkanu.lt

Mėsos kukuliai su batonu, troškinti medaus ir garstyčių padaže
Šiandien Jums atradau tikrą atradimą. Ne, tikrai ne mėsos kukulius, juos tikriausiai moka paruošti kiekvienas. Tačiau visą jų paslaptis yra nuostabiame padaže. Jį gaminau iš medaus ir garstyčių - tikriausiai toks derinys daugeliui asocijuojasi labiau su salotų užpilu, bet patikėkite manimi, su mėsos kukuliais irgi tiko labai gerai. Valgėm ir "kaifavom", kokia skani vakarienė gavosi. Bus gaminama dar ne vieną kartą! 

Beje, jau esu rodžiusi šiuos savo šeimos labai pamiltus savo mėsos kukulius:
- maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo ir grietinės padaže;
- mėsos kukuliai su agurkiniu padažu;
- mėsos kukuliai skaniame padaže, troškinti orkaitėje;
- mėsos kukuliai su baltu padažu;

Ingredientai

    Kukuliams:
    • vištienos faršas: 500 gramų (galima naudoti ir kiaulieną arba jautieną)
    • batono riekelės: 2
    • pienas: batono riekelėms išmirkyti
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakai: kelių skiltelių
    • druska
    • pipirai
    Padažui:
    • vanduo: 400 mililitrų
    • angliškos grūdėtosios garstyčios: 2 šaukštų
    • medus: 1 šaukšto
    • bet kokio sultinio kubeliai: 1,5 (naudojau vištienos)
    • miltai: 2 šaukštų
    • česnakai: kelių skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje batono riekeles užmerkiame piene, susmulkiname svogūną bei česnaką.
  2. 2. Į mėsą įmaišome kiaušinį, vos nusunktas batono riekeles bei svogūną su česnaku, druską ir pipirus. Viską gerai išminkome.
  3. 3. Tuomet formuojame nedidelius kukulius, apvoliojame juos miltuose bei apkepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių.
  4. 4. Tada karštame vandenyje ištirpiname sultinio kubelius, įmaišome garstyčias, medų bei česnaką.
  5. 5. Į kitą dubenėlį suberiame miltus bei po truputėlį maišydami pilame padažą, kad neliktų gumuliukų.
  6. 6. Į gilią keptuvę sudedame kukulius bei užpilame padažu. Maišydami kepame ant nedidelės ugnies maždaug 5-7 minutes.
  7. 7. Uždengiame bei leidžiame pastovėti dar 10 minučių.
  8. 8. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Troškinta ėriena su bulvėmis orkaitėje
(1)
Švediški mėsos kukuliai
(10)