Kubietiškas jautienos faršo troškinys su vynu (Picadillo Cubano)

2019-01-15 Autorius Lithuanian in the USA

Kubietiškas jautienos faršo troškinys su vynu (Picadillo Cubano)
Itin skanus, "kitoks" ir dvelkiantis lotynų Amerikos virtuvės kvapais patiekalas. Šio troškinio aš pirmą kartą paragavau pas savo anytą namuose. Man jis pasirodė super gardus. Tai toks troškinys, kuriame visi ingredientai dera kartu tiesiog idealiai. Kas labai įdomu, kad šio troškinio ingredientų visada turiu savo virtuvėje, bet niekada anksčiau nepagalvojau jų suderinti viename patiekale. Tuo maisto patiekalai ir yra įdomūs - iš tų pačių ingredientų galite pagaminti daugybe įvairiausių skirtingų patiekalų… Nors mano anyta yra kilusi iš El Salvadoro, bet šis patiekalas kilęs iš Kubos. Žinoma, kai troškinys toks gardus, tampa populiarus ne tik savo šalyje...

Jeigu nesate jautienos faršo mėgėjas, galima drąsiai naudoti kiaulienos faršą. Arba tiesiog maišyti kiaulienos faršą su jautienos tarpusavyje. Taip pat žaliąsias alyvuoges, esant norui, galima keisti juodosiomis, papildomai galima dėti saliero ir/ar paprikos. Troškinio ingredientus galite keisti pagal turimus namuose.

Man asmeniškai, troškinys pats gardžiausias patiektas su virtais ryžiais, bet taip pat labai skanu ir su prancūzišku batonu arba tiesiog vienas. 

Ingredientai

    • jautienos faršas: 700 gramų (arba kiaulienos faršas, arba sumaišytas lygiomis dalimis)
    • bulvės: 2 (didesnės)
    • morkos: 2 (vidutinio dydžio)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • česnakas: 6 skiltelių
    • trinti konservuoti pomidorai: 400 gramų
    • baltas sausas vynas: 190 mililitrų (skirtas gaminimui arba tiks ir kitoks)
    • konservuoti kaparėliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • žaliosios alyvuogės be kauliukų: 0,5 stiklinės
    • juodosios razinos: 0,5 stiklinės
    • maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • saulėgrąžų arba alyvuogių aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių razinas užpilkite su karštu vandeniu, palikite, kad išbrinktų, kol gaminsite troškinį.
  2. 2. Tuomet įkaitinkite didelę keptuvę su šlakeliu aliejaus, sudėkite pasirinktą faršą, kepinkite, kol gražiai apskrunda, pagardinkite šiek tiek druska, pipirais ir kuminu.
  3. 3. Tada kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite susmulkintą svogūną, kepkite, kol suminkštėja, po to dėkite susmulkintą česnaką, dar pakepinkite pora minučių.
  4. 4. Paskui sudėkite smulkiais kubeliais susmulkintas morkas, ir didesniais kubeliais susmulkintas bulves, išmaišykite bei pakepinkite maždaug 5-7 minutes.
  5. 5. Tuomet viską sudėkite į didelę keptuvę su faršu, supilkite vyną, konservuotus trintus pomidorus, išmaišykite bei troškinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies vis pamaišydamos, kol bulvės truputį suminkštės.
  6. 6. Į troškinį sudėkite išbrinkusias razinas, kaparėlius, alyvuoges, likusį kumina, dar kartelį pagardinkite druska (tik nepersūdome, nes kaparėliai bei alyvuogės ganėtinai sūrūs), pipirais pagal skonį ir troškinkite maždaug 10 minučių, vis pamaišydamos. Patiekite ir skanaukite!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.
Kubietiškas jautienos faršo troškinys su vynu (Picadillo Cubano)
Krevečių troškinys su morkomis ir ryžiais
(1)
Kopūstų - kiaulienos - džiovintų slyvų troškinys
(3)
Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže
(4)
Pats skaniausias antienos troškinys orkaitėje
(4)
Lęšių troškinys su mėsa ir daržovėmis
(3)