Autorius apie receptą
Itin skanus, "kitoks" ir dvelkiantis lotynų Amerikos virtuvės kvapais patiekalas. Šio troškinio aš pirmą kartą paragavau pas savo anytą namuose. Man jis pasirodė super gardus. Tai toks troškinys, kuriame visi ingredientai dera kartu tiesiog idealiai. Kas labai įdomu, kad šio troškinio ingredientų visada turiu savo virtuvėje, bet niekada anksčiau nepagalvojau jų suderinti viename patiekale. Tuo maisto patiekalai ir yra įdomūs - iš tų pačių ingredientų galite pagaminti daugybe įvairiausių skirtingų patiekalų… Nors mano anyta yra kilusi iš El Salvadoro, bet šis patiekalas kilęs iš Kubos. Žinoma, kai troškinys toks gardus, tampa populiarus ne tik savo šalyje...
Man asmeniškai, troškinys pats gardžiausias patiektas su
virtais ryžiais, bet taip pat labai skanu ir su
prancūzišku batonu arba tiesiog vienas.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jautienos faršą galima keisti kiaulienos arba kalakutienos faršu, taip pat tinka faršas iš vištienos šlaunelių.
- Baltą sausą vyną galima pakeisti raudonu sausu vynu, jei norisi gilesnio skonio, arba naudoti mėsos sultinį tiems, kas nevartoja alkoholio.
- Žaliąsias alyvuoges galima keisti juodosiomis alyvuogėmis be kauliukų.
- Kaparėlius galima praleisti arba keisti nedideliu kiekiu smulkintų marinuotų agurkėlių.
- Morkas galima papildyti raudonąja paprika ar salierų stiebais, kad patiekalas įgautų daugiau tekstūros.
- Trintus konservuotus pomidorus galima keisti šviežiais pomidorais, nuluptais ir sutrintais maišytuve.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš dedant razinas į troškinį, jas būtina išmirkyti – taip jos suminkštės ir nebus pernelyg kietos ar sausos.
- Kepant faršą, nepamirškite jo per daug nejudinti – taip susiformuos skani, apskrudusi plutelė, kuri suteiks papildomą skonį.
- Jeigu norite intensyvesnio skonio, faršą galima šiek tiek apkepti su šlakeliu vyno dar prieš supilant pomidorus.
- Troškinį galima pasigaminti iš anksto – pastovėjęs per naktį jis tampa dar skanesnis.
- Patiekalas puikiai tinka užšaldymui – atšildžius nepraranda skonio ar tekstūros.
Atsiliepimai