Autorius apie receptą
Orkaitėje kepti kiaulienos suktinukai su sūriu ir svogūnais - tai tobulas patiekalas tiek kasdienei vakarienei, tiek šventiniam stalui. Šis receptas sujungia sultingą kiaulienos nugarinę, aromatingus kepintus svogūnus ir tirpstantį fermentinį sūrį į harmoningą skonių simfoniją. Suktinukai išlieka sultingi dėl orkaitėje kepimo proceso, o prieskonių derinys suteikia patiekalui išskirtinį aromatą ir skonį. Kiekvienas kąsnis atskleidžia tobulą balansą tarp švelnios mėsos, aštroko sūrio ir saldaus svogūno.
Beje, nuotraukoje galite matyti mane naudojant
rudą padažą, pagal šį receptą ir
keptas burokėlių salotas, pagal šį receptą.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos Šiam receptui galite naudoti įvairias alternatyvas:
- Vietoje kiaulienos nugarinės galima naudoti kalakutienos krūtinėlę arba vištienos filė (tuomet kepimo laikas sutrumpės).
- Fermentinį sūrį galima pakeisti mozzarella, čederio, gouda arba net mėlynuoju sūriu, jei mėgstate aštresnį skonį.
- Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais, porais arba raudonaisiais svogūnais, kurie suteiks saldesnio skonio.
- Jei neturite raudonėlio, galite naudoti baziliką, čiobrelius arba rozmarinus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš kepant suktinukus, juos galima apvynioti plona rūkytos šoninės juostele - tai suteiks papildomo skonio ir sulaikys drėgmę.
- Geriausia naudoti mėsos termometrą, kad įsitikintumėte, jog mėsa iškepė idealiai - kiaulienos vidinė temperatūra turėtų siekti 68-71°C.
- Prieš pjaustydami iškeptus suktinukus, leiskite jiems pastovėti apie 10 minučių, kad sultys pasiskirstytų tolygiai.
- Suktinukus galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų prieš kepant.
Atsiliepimai
Ramute
Atsakyti
oSkanu.lt