Autorius apie receptą
Apie befstrogeno patiekalą sklando daugybe legendų. Ir ne tik apie patiekalo kūrėją, bet ir patiekalo sudėtį. Daugybe šaltinių pavadinimą kildina iš kokios nors didelės ir svarbios Stroganov šeimos, gal tai Aleksandras Grigorjevič Befstrogenas iš Odesos arba diplomatas grafas Pavel Stroganov.
Neseniai teko išgirsti ir kitą versiją, kad recepto pradžia atkeliavo nuo prancūzų virėjo virėjo André Dupont, kuris tais laikais tarnavo pas grafą Stroganovą, kuris dėl garbingo amžiaus turėjo daugybe problemų su dantimis. Tad virėjas supjaustydavo mėsą mažais gabaliukais, kad palengvintų savo pono gyvenimą.
Pats patiekalas paplito po visą pasaulį ir įgavo daugybe skirtingų skonių, pritaikant pagal kiekvienos šalies papročius ir valgymo įprčoius. Vienose šalyse jis yra gaminamas su
jautiena, kitose su
kiaulienos nugarine arba net
vištiena, bei
krevetėmis.
Padažo ingredientai taip pat skiriasi - vieni mėgsta naudoti garstyčias, kiti pomidorų padažo arba daržovių salsos. Aš šį kartą pasirinkau gaminti su kiauliena ir su labai paprastu padažiuku. Rezultatas tikrai gavosi puikus.
Atsiliepimai
PETRAS
Atsakyti