Čia tai bent fantastiškai skanūs pietūs iš kiaulienos šoninės. Sotūs bei itin skanūs. Mūsų šeimai čia labai tiko raudongūžių kopūstų garnyras. Dabar jau esu tikra, kad gaminsime šitaip daug dažniau. Galiu net patikinti, kad su valgant su šiuo garnyru, visai neprireiks nei bulvių.
1. Pirmiausia kiaulienos šoninę įtrinkite druska, pipirais, garstyčiomis ir susmulkintu česnaku. Aš įprastai palieku pasimarinuoti per visą naktį, nes man taip atrodo, kad gaunasi skaniau, nors galite kepti iš karto.
2. Kiaulienos šoninę suvyniokite į foliją. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 60 minučių.
4. Troškintuve ištirpinkite sviestą. Sudėkite obuolius. Pabarstykite cinamonu, cukrumi ir pakepinkite ant silpnos kaitros maždaug 2-3 minutes.
5. Sudėkite raudongūžius kopūstus. Pilkite vandens, acto, berkite druskos ir dėkite čiobrelį. Uždenkite dangčiu bei troškinkite maždaug pusvalandį.
6. Šoninės kepimo užbaigimas:Praėjus valandai laiko kepimo, šoninę išvyniokite iš folijos. Patepkite šaukštu skysto medaus ir grąžinkite dar į orkaitę maždaug 10 minučių.
7. Dar patepkite šaukštu medaus ir pakepkite dar apie 10 minučių.
8. Po to į lėkštę dėkite raudongūžių kopūstų garnyro, ant viršaus iškeptą kiaulienos šoninę. Patiekite ir skanaukite!
9. Rekomendacija: Daugiau šoninės receptų rasite: Šoninės receptai.