Tradicinis traškus faršo šnicelis su juoda duona - gardus ir sotus valgis primena vaikystės skonius ir močiutės virtuves, kur kvapai skleisdavosi po visą namą. Juodos duonos panaudojimas suteikia šniceliams išskirtinio skonio ir tekstūros, kurios negalima atrasti kituose mėsos gaminiuose. Šniceliai tampa itin sultingi, minkšti viduje, bet nuostabiai traškūs išorėje.
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradiciškai šniceliams naudojamas kiaulienos faršas, galite eksperimentuoti ir naudoti
jautienos faršą arba mišrų kiaulienos ir jautienos faršą. Jeigu norite dar švelnesnio skonio, galite išbandyti
vištienos faršą. Vietoje juodos duonos galima naudoti
ruginę duoną arba net
batoną, tačiau tuomet skonis nebus toks intensyvus ir autentiškas. Pienas gali būti pakeistas kefyru arba grietine, kas suteiks švelniu rūgštumo. Džiūvėsėlius galima pakeisti maltais sausainiais, avižiniais dribsniais arba smulkinta juoda duona, jei norite dar intensyvesnio skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Šniceliams formuoti patartina naudoti šlapias rankas – taip faršas mažiau lips. Labai svarbu šnicelių nepadaryti per storų, nes tuomet jie gali neiškepti viduje, o išorė jau bus apskrudusi. Optimaliausias šnicelio storis – maždaug 1-1,5 cm. Aliejus keptuvėje turi būti gerai įkaitęs prieš dedant šnicelius, tada jie iškart apsitrauks traškia plutele ir išliks sultingi viduje. Kepant šnicelius, geriausia juos vartyti tik kartą ar du, kad nepažeistumėte traškios plutelės. Patikrindami ar šniceliai jau iškepę, galite juos pradurti šakute – jei išbėga skaidrus skystis, vadinasi, mėsa jau iškepusi.
Vaida
Atsakyti