Tradicinis traškus faršo šnicelis su juoda duona

2025-03-10 Autorius oSkanu.lt

Tradicinis traškus faršo šnicelis su juoda duona
Tradicinis traškus faršo šnicelis su juoda duona - gardus ir sotus valgis primena vaikystės skonius ir močiutės virtuves, kur kvapai skleisdavosi po visą namą. Juodos duonos panaudojimas suteikia šniceliams išskirtinio skonio ir tekstūros, kurios negalima atrasti kituose mėsos gaminiuose. Šniceliai tampa itin sultingi, minkšti viduje, bet nuostabiai traškūs išorėje. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Nors tradiciškai šniceliams naudojamas kiaulienos faršas, galite eksperimentuoti ir naudoti jautienos faršą arba mišrų kiaulienos ir jautienos faršą. Jeigu norite dar švelnesnio skonio, galite išbandyti vištienos faršą. Vietoje juodos duonos galima naudoti ruginę duoną arba net batoną, tačiau tuomet skonis nebus toks intensyvus ir autentiškas. Pienas gali būti pakeistas kefyru arba grietine, kas suteiks švelniu rūgštumo. Džiūvėsėlius galima pakeisti maltais sausainiais, avižiniais dribsniais arba smulkinta juoda duona, jei norite dar intensyvesnio skonio. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Šniceliams formuoti patartina naudoti šlapias rankas – taip faršas mažiau lips. Labai svarbu šnicelių nepadaryti per storų, nes tuomet jie gali neiškepti viduje, o išorė jau bus apskrudusi. Optimaliausias šnicelio storis – maždaug 1-1,5 cm. Aliejus keptuvėje turi būti gerai įkaitęs prieš dedant šnicelius, tada jie iškart apsitrauks traškia plutele ir išliks sultingi viduje. Kepant šnicelius, geriausia juos vartyti tik kartą ar du, kad nepažeistumėte traškios plutelės. Patikrindami ar šniceliai jau iškepę, galite juos pradurti šakute – jei išbėga skaidrus skystis, vadinasi, mėsa jau iškepusi. 

Ingredientai

    • kiaulienos faršas: 500 gramų
    • juoda duona: 2 riekelių (be plutelės)
    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 100 mililitrų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustyto)
    • druska
    • džiūvėsėliai
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių juodą duoną išmirkykite piene bei sudėkite į kiaulienos faršą.
  2. 2. Po to dėkite viską iš eilės į faršą: įmuškite kiaušinį, sudėkite susmulkintą česnaką ir svogūną, pagardinkite druska bei išmaišykite.
  3. 3. Tuomet iš masės suformuokite ganėtinai plonus šnicelius, juos paniruokite kiaušinio plakinyje, paskui džiūvėsėliuose.
  4. 4. Tada paruoštus šnicelius kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, vis pavartydami, kol jie visiškai iškeps.
  5. 5. Patiekite ir mėgaukitės.:)
  6. 6. Pastebėjimas: Man asmeniškai prie tokių tradicinių šnicelių nerealiai tinka bulvių košė, ant kurios dar užpilu grietinės bei sviesto padažo.

Vaida

Naudingas
(0)
Nuostabiai gaunasi ruošiant pagal šį receptą. Kartosiu!
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu
(3)
Baklažanai su ėrienos faršu ir kedro riešutais
(1)
Kiaulienos faršo apkepas su ryžiais, grybais ir daržovėmis
(5)