Klasikinė čili sriuba su faršu

2025-04-09 Autorius oSkanu.lt

Klasikinė čili sriuba su faršu
Klasikinė čili sriuba su faršu yra vienas iš tų patiekalų, kurie šaltą žiemos vakarą ne tik sušildys, bet ir suteiks jėgų. Šis tradicinis Teksaso virtuvės patiekalas per daugelį metų tapo populiarus visame pasaulyje. Mūsų receptas yra autentiškas, tačiau pritaikytas lietuviškam skoniui. Tiršta, aromatingų prieskonių kupina sriuba su maltos mėsos, pupelių ir pomidorų deriniu yra puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek savaitgalio pietums. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Maltą jautieną galima pakeisti malta kiauliena, kalakutiena arba jų mišiniu. 
  • Raudonąsias pupeles galima pakeisti juodosiomis arba baltomis pupelėmis. 
  • Jei nemėgstate aštraus maisto, čili pipirus galima sumažinti arba visai praleisti. 
  • Šviežius pomidorus galima pakeisti konservuotais, o svogūnus - porais. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Prieš gaminant rekomenduojama visus ingredientus pasiruošti iš anksto. 
  • Mėsą kepkite nedidelėmis porcijomis, kad ji gražiai apskrustų. 
  • Prieskonius berkite į įkaitintą aliejų - taip jie geriau atskleis savo aromatą. Sriubą virkite ant mažos ugnies, retkarčiais pamaišydami. 

Ingredientai

    • Jautiena malta: 500 g.
    • Svogūnai: 2 vnt.
    • Česnakas: 4 skiltelės.
    • Raudonosios pupelės: 400 g.
    • Pomidorai: 4 vnt.
    • Pomidorų pasta: 2 šaukštai.
    • Alyvuogių aliejus: 3 šaukštai.
    • Kuminas: 2 arbatiniai šaukšteliai.
    • Raudonoji paprika: 1 arbatinis šaukštelis.
    • Čili milteliai: 1 arbatinis šaukštelis.
    • Druska: pagal skonį.
    • Juodieji pipirai: pagal skonį.
    • Vanduo: 500 ml.
    • Sūris: pagal skonį (pabarstymui; nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies.
  2. 2. Sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepkite, kol jie taps permatomi.
  3. 3. Berkite susmulkintą česnaką ir pakepinkite dar minutę.
  4. 4. Įdėkite maltą jautieną ir maišydami kepkite, kol mėsa gražiai apskrus.
  5. 5. Suberkite visus prieskonius: kuminą, papriką, čili miltelius.
  6. 6. Supilkite pomidorų pastą ir gerai išmaišykite.
  7. 7. Sudėkite supjaustytus pomidorus ir nuolat maišydami pakepinkite 5 minutes.
  8. 8. Supilkite vandenį ir sudėkite nuskalavtas pupeles.
  9. 9. Užvirkite ir virkite ant mažos ugnies 45 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  10. 10. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  11. 11. Jeigu norisi, apibarstykite sūriu.
  12. 12. Patiekite ir skanaukite!
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
(2)
Grybų ir perlinių kruopų sriuba
(4)
Rusiška žuvienė su ryžiais ir daržovėmis
(1)
Trinta moliūgų sriuba su brie sūriu
(1)