Sopa Tarasca - meksikietiška trinta pupelių sriuba su pomidorais

2024-03-12 Autorius oSkanu.lt

Sopa Tarasca - meksikietiška trinta pupelių sriuba su pomidorais
Šiai trintai pupelių sriubai nuostabaus aštrumo suteikia konservuoti chipotle čili pipirai, bet jeigu nelabai mėgstate aštriai galima šių pipirų ir visai nenaudoti. Arba galima dėti jų visai nedaug. Arba jeigu nerandate tokių pipirų pirkti, tada drąsiai naudokite kitus mėgstamus aštriuosius pipiriukus. Galite naudoti ir mėgstamus aštrius prieskonius. Sopa Tarasaca - meksikietiška pupelių sriuba itin skani su tortilijų traškučiais arba paskrudintu česnakiniu batonu. 

Ingredientai

    • virtos raudonosios arba margos pupelės: 4 stiklinių (1 stiklinė - 240 mililitrų)
    • vanduo nuo pupelių: 4 stiklinių (arba daržovių sultinys / vištienos sultinys)
    • pomidorai: 2 dideli (arba 4 mažesni)
    • svogūnai: 1 mažo
    • česnakas: 3 skiltelių
    • konservuoti chipotle čili pipirai adobo padaže: 2 (galima naudoti ir kitus konservuotus aštrius pipirus)
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet ant kepimo skardos patieskite kepimo popieriaus. Pomidorus nuplaukite, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol pomidorai suminkštės bei apskrus.
  3. 3. Tada pomidorus palikite šiek tiek atvėsti.
  4. 4. Pupeles sudėkite į maisto trintuvą arba kokteilinę, užpilkite vandeniu nuo virtų pupelių arba sultiniu. Sutrinkite iki vientisos masės ir atidėkite į šalį.
  5. 5. Atvėsusius pomidorus supjaustykite, sudėkite į kokteilinę arba maisto trintuvą kartu su nuluptu svogūnu, česnako skiltelėmis, 2 chipotle pipirais (be sėklyčių) ir sutrinkite iki vientisos masės.
  6. 6. Padažą supilkite į didelę keptuvę, kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, vis pamaišydamos, kol užvirs. Paskui pakaitinkite kelias minutes, vis pamaišykite.
  7. 7. Pupelių piure supilkite į keptuvę su padažu, išmaišykite, pagardinkite druska, raudonėliu bei pipirais pagal savo skonį. Kaitinkite maždaug 10 minučių vis pamaišydami.
  8. 8. Sriubą patiekite su grietinėle arba grietine, pagardinkite susmulkinta šviežia kalendra bei laimo sultimis. Skanaukite!
Kvapni frikadelių sriuba su ryžiais
(22)
Aštri cukinijų sriuba
(1)
Balti šaltibarščiai su česnaku
(1)