Saldi sriuba su rabarbarais ir braškėmis, be gliuteno

2023-07-13 Autorius oSkanu.lt

Saldi sriuba su rabarbarais ir braškėmis, be gliuteno
Skirtingos formos makaronai sriuboje atrodys daug patraukliau. Svarbiausia šios saldžios sriubos su braškėmis ir rabarbarais nepervirti, tai yra joje esantys ingredientai neturi ištižti. Sriubą galite pagardinti pieniškais vaniliniais ledais, įberiame žiupsnelį cinamono arba vanilės. Jeigu norisi, kad sriuba būtų saldesnė, įdedame daugiau fruktozės arba cukraus.

Ingredientai

    • vanduo: 1,5 litro
    • braškės: 250 gramų (tinka šaldytos; gali būti ir braškių uogienė)
    • rabarbarų stiebai: 220 gramų (nuo storesnių pašaliname viršutinę odelę)
    • makaronai be gliuteno: 100 gramų (kukurūzų ir ryžių)
    • razinos: 100 gramų
    • kukurūzų arba bulvių krakmolas: 25 gramų (2 valgomųjų šaukštų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užkaičiame vandenį.
  2. 2. Per tą laiką, kol vanduo užvirs, perrenkame ir nuplauname razinas (geriausia - kelis kartus).
  3. 3. Paruošiame rabarbarų stiebus: nuplauname, nuo storesnių stiebų galima pašalinti viršutinę odelę.
  4. 4. Į užvirusį vandenį suberiame makaronus ir paverdame juos maždaug 5-8 minutes (atsižvelkite į pasirinktų makaronų rekomenduojamą virimo laiką, kuris paprastai nurodomas ant pakuotės).
  5. 5. Pjaustome rabarbarų stiebus ir suberiame juos į puodą kartu su verdančiais makaronais. Ten pat supilame razinas, sudedame braškes ir fruktozę (jeigu nenaudosite uogienės).
  6. 6. Pusėje stiklinės vėsaus vandens ištirpiname krakmolą, gerai išmaišome ir supilame į baigiančią virti sriubą, pamaišome, išjungiame kaitrumą ir uždengtą puodą paliekame maždaug 5-10 minučių pastovėti ant kaitlentės.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau saldžių sriubų receptų rasite: Saldžios sriubos.
Perlinių kruopų sriuba su jautiena
(4)