Blėkų sriuba su karvės skrandžiu ir daržovėmis

2024-11-24 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Blėkų sriuba su karvės skrandžiu ir daržovėmis
Blėkų sriuba – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris sujungia subproduktų ir daržovių skonius, sukuriant unikalų ir maistingą derinį. Ši sriuba, pagaminta su karvės skrandžiu, yra puikus būdas atrasti pamirštus ar mažiau naudojamus ingredientus, praturtinant kasdienį meniu. Nors kai kuriems subproduktai gali atrodyti neįprasti, tinkamai paruošti jie suteikia patiekalui išskirtinį skonį ir tekstūrą.

Galimos ingredientų alternatyvos:


Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Skrandžio paruošimas: Skrandį būtina gerai išvalyti ir mirkyti druskos tirpale, kad pašalintumėte nemalonų kvapą.
  • Daržovių kepinimas: Pakepinus daržoves svieste, sriuba įgaus sodresnį skonį.
  • Prieskoniai: Nepamirškite lauro lapų ir pipirų grūdelių, kurie suteiks sriubai aromato.

Kalorijos:

  • Iš viso: Apie 1800 kcal
  • Porcijoje: Apie 300 kcal

Ingredientai

    • Karvės skrandis: 500 g
    • Bulvės: 4 vnt.
    • Morka: 1 vnt.
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Poras: 1 vnt.
    • Sviestas: 30 g
    • Miežinės kruopos: 2 v. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Vanduo: 2 l
    • Smulkinti krapai: 1 v. š. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Skrandžio paruošimas: Karvės skrandį nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  2. 2. Supjaustykite stambiais gabalais ir gausiai įtrinkite druska.
  3. 3. Palikite 1 valandai, kad pašalintumėte nemalonų kvapą.
  4. 4. Po to gerai nuplaukite druskos perteklių.
  5. 5. Įdėkite skrandį į puodą, užpilkite šviežiu vandeniu ir užvirkite.
  6. 6. Virkite 10 minučių, tada nupilkite vandenį.
  7. 7. Į puodą įpilkite švaraus vandens, pridėkite 1 morką, 1 svogūną, porą, česnako skiltelę, kelis lauro lapus ir kelis pipirų grūdelius.
  8. 8. Virkite apie 1,5 valandos, kol skrandis suminkštės.
  9. 9. Išvirtą skrandį išimkite, atvėsinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  10. 10. Sriubos paruošimas: Nulupkite ir supjaustykite daržoves: morką sutarkuokite, svogūną, česnaką ir porą supjaustykite smulkiais gabalėliais, bulves – kubeliais.
  11. 11. Puode ištirpinkite sviestą ir pakepinkite morką, svogūną, porą ir česnaką, kol suminkštės.
  12. 12. Įdėkite bulves, miežines kruopas, druską ir pipirus.
  13. 13. Užpilkite 2 litrais vandens ir virkite apie 20 minučių, kol bulvės ir kruopos suminkštės.
  14. 14. Įdėkite supjaustytą karvės skrandį ir dar kartą užvirkite sriubą.
  15. 15. Prieš patiekiant, pagardinkite smulkintais krapais.
  16. 16. Santrauka: Blėkų sriuba su karvės skrandžiu ir daržovėmis – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris sujungia subproduktų ir daržovių skonius, sukuriant unikalų ir maistingą derinį. Nors kai kuriems subproduktai gali atrodyti neįprasti, tinkamai paruošti jie suteikia patiekalui išskirtinį skonį ir tekstūrą.
Blėkų sriuba su karvės skrandžiu ir daržovėmis
Trinta veganiška keptų morkų sriuba
(3)
Tiršta, soti ir aštri pupelių sriuba su mėsa
(2)
Tiršta trinta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
(1)
Trinta pomidorų sriuba su lęšiais ir cukinija
(1)
Paprasta Itališka svogūnų sriuba
(1)
Skani ryžių pomidorinė sriuba su vištiena
(1)