Florencijos špinatų sriuba su kiaušiniais ir parmezano sūriu

Autorius apie receptą

Apie užkeptas orkaitėje sriubas aš buvau girdėjusi jau daug seniau, bet vis neprisiverčiau jų išmėginti. Pats įdomumas ir skanumas tame, jog šitaip yra apskrudinamas paviršinis sūrio sluoksnis. Gaila, kad nuotraukoje jo taip ryškiai nesimato, nes pabijodama, aš įdėjau šiek tiek mažiau sūrio, tik 1,5 valgomojo šaukšto, kitą kartą dėčiau tiek kiek nurodyta. 


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Špinatai: galima keisti lapiniais burokėliais arba mangoldais, tačiau skonis šiek tiek pasikeis – bus žemiškesnis ir švelnesnis.
  • Parmezano sūris: galima naudoti „Grana Padano“, „Pecorino Romano“ ar net lietuvišką kietą sūrį be priedų.
  • Vištienos sultinio kubelis: galima naudoti daržovių sultinio kubelį ar naminį sultinį be konservantų.
  • Kiaušinis: vietoje žalio kiaušinio galima įmaišyti išplaktą kiaušinį ar naudoti tik trynį kremiškumui suteikti.
  • Sviestas: gali būti keičiamas alyvuogių aliejumi, jei norite lengvesnės versijos.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Naudokite tik šviežius špinatus – jie turi būti tamsiai žali, traškūs ir be geltonų lapų.
  • Norint dar intensyvesnio skonio, galite pakepinti truputį česnako kartu su špinatais.
  • Užkepimo metu orkaitę įkaitinkite iki maksimalios temperatūros su grilio funkcija, kad sūris greičiau apskrustų.
  • Jei neturite karščiui atsparaus indo, galite naudoti mažus keramikinius dubenėlius porcijoms – tai suteiks gražesnį pateikimą.
  • Sriubą patiekite iškart ištraukus iš orkaitės – kol sūris dar traškus, o sriuba karšta.

Ingredientai

    • špinatų: 250 gramų
    • sviesto: 25 gramų
    • kiaušinių: 1
    • parmezano sūrio: 3 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • malto muskato: 2 arbatinių šaukštelių
    • vištienos sultinio: 1 kubelio
    • virti kiaušiniai: pagal skonį (patiekimui; nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių špinatus pasmulkinkite bei apkepkite ant sviesto. Įdėkite žiupsnį druskos bei muskato.
  2. 2. Tada užpilkite 500 mililitrų verdančio vandens, dėkite sultinio kubelį bei užvirkite.
  3. 3. Nuėmę nuo kaitros įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite.
  4. 4. Tuomet sriubą supilkite į karščiui atsparų indą, užberkite tarkuoto sūrio bei užkepkite labai karštoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių.
  5. 5. Patiekite įdėję perpjautą virtą kiaušinį (galima ir daugiau arba visai nedėti), taip pat šalia labai skanu patiekti skrebučių (skrudintų arba ne). Mėgaukitės!

Atsiliepimai

Šarūnas

Sriuba tikras skanumėlis. Šiandien vėl virsiu. Noriu palepint marteles.
Atsakyti
Barščiai su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais
(1)
Keptų moliūgų sriuba su vištienos kukuliais ir grietinėle
(4)
Daržovių sriuba su grybais
(3)