Reklama
Šis receptas atskleidžia, kaip namuose pasigaminti tikrai skanius, sultingus ir gardžius mėsainius, kurie bus net skanesni už greito maisto restoranų siūlomus. Naminių mėsainių privalumas – galimybė kontroliuoti visus ingredientus ir jų kokybę, todėl galėsite būti tikri, kad jūsų šeima mėgaujasi šviežiu ir natūraliu maistu be jokių papildomų priedų ar konservantų. Mėsainis – tai universalus patiekalas, kurį galima pritaikyti pagal kiekvieno šeimos nario skonį, pridedant mėgstamus priedus ir padažus.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje kiaulienos-jautienos faršo galima naudoti tik jautienos faršą, vištienos faršą, kalakutienos faršą arba net vegetarišką alternatyvą iš avinžirnių ar sojų pupelių.
- Garstyčias galima pakeisti garstyčių milteliais (1 arbatinis šaukštelis) arba Dijon garstyčiomis, kurios suteiks aštresnį skonį.
- Vietoje šviežių petražolių tinka ir kiti žalumynai – krapai, bazilikai, kalendra ar net mėta.
- Mėsainių bandeles galima pakeisti naminėmis duonelėmis, pilno grūdo bandelėmis, be glitimo bandelėmis arba net salotų lapais (norint sumažinti angliavandenių kiekį).
- Sūrio riekeles galima rinktis pagal skonį – čederis, goudos, mozzarellos ar net mėlynojo pelėsinio sūrio.
- Majonezą galima pakeisti jogurtiniu padažu, avokado užtepėle, humuso pasta arba klasikiniu kečupu.
- Vietoje įprastų pomidorų galima naudoti vyšninius pomidorus, keptus ar džiovintus pomidorus.
- Mėlynuosius svogūnus galima pakeisti raudonaisiais svogūnais, kepintais svogūnais, šalotiniais svogūnais arba visai praleisti, jei nemėgstate.
- Salotos lapus galima rinktis įvairius – romanines salotas, gūžines salotas, špinatų lapus ar raudonlapius salotų mišinius.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš formuojant maltinius, faršą palikite pastovėti šaldytuve 30 minučių – taip jis geriau sulaikys drėgmę ir maltiniai bus sultingesni.
- Formuodami maltinius, centre padarykite nedidelę įdubą – tai padės jiems tolygiau iškepti ir išvengti išsipūtimo viduryje.
- Maltinių nereikėtų per dažnai vartyti kepant – pakanka vieną kartą apversti, kai apačia jau gražiai apskrudusi.
- Prieš dedant sūrį, maltinius galima apšlakstyti šlakeliu vandens ir uždengti dangčiu – susidarys garai, kurie padės sūriui greičiau ir tolygiau išsilydyti.
- Mėsainių bandeles geriausia pašildyti tik prieš pat patiekimą, kad jos būtų šiltos ir minkštos.
- Norint išgauti tikrą amerikietišką skonį, bandeles galima lengvai apskrudinti svieste.
- Mėsainių ingredientus dėkite sluoksniais taip, kad sultingesni produktai (pvz., pomidorai) būtų atskirti nuo bandelės salotos lapais – taip bandelė nesumirksta.
- Prieš patiekiant mėsainius, juos galima susmeigti medine iešmele ar specialia mėsainių lazdele, kad jie neišsisluoksniuotų.