Netikras zuikis su morkomis ir obuoliais

2024-02-01 Autorius oSkanu.lt

Netikras zuikis su morkomis ir obuoliais
Netikras zuikis iš kiaulienos - tai toks šeimyniškas patiekalas, kurį gaminu, kai nusibosta kotletai. Aš jį beveik visada gaminu iš kiaulienos, nors puikiai tinka ir kita mėsa.

Beje, prieš keletą metų draugė rekomendavo įdėti tarkuoto obuolio. Iš pradžių į tokį eksperimentą žiūrėjau "kiek kreivokai", bet pabandžiau. Ir galiu pasakyti, kad tikrai pasiteisino, nuo tos dienos į savo zuikį dabar visada įdedu obuolio! Pamėginkite ir Jūs.

Ingredientai

    • maltos liesos kiaulienos: 1 kilogramo
    • svogūnų: 1
    • morkų: 1
    • obuolių: 1
    • kiaušinių: 3
    • džiūvėsėlių: 2 saujų
    • kalendros
    • čiobrelio
    • muskato
    • kvapiųjų pipirų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje ant aliejaus apkepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus bei morkas.
  2. 2. Obuolį stambiai sutarkuokite su visa odele ir suberkite į svogūnus, dar šiek tiek pasitroškinkite.
  3. 3. Mėsos faršą išmaišykite su kiaušiniais, prieskoniais, apkepintomis daržovėmis, berkite prieskonių, džiūvėsėlių ir gerai išminkykite.
  4. 4. Kepimo formą patepkite aliejumi, dėkite savo "zuikį" ir uždenkite folija. Galite kepti ir apvalų "zuikį", be jokios formos.
  5. 5. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių, po to foliją nuimkite ir dar kepkite maždaug pusvalandį, kad gražiai apskrustų.
  6. 6. Patiekite ir skanaukite!
Vištienos faršo kotletai su pievagrybiais
(5)
Kiaulienos faršo apkepas su ryžiais, grybais ir daržovėmis
(5)
Įdarytas baklažanas su faršu ir sūriu
(1)