Plikytos tešlos čeburekai (tešla su grietine) su malta mėsa

2019-01-16 Autorius Taip norėjau

Plikytos tešlos čeburekai (tešla su grietine) su malta mėsa
Tai labai gardi plikyta tešla čeburekams, kuri Jums garantuotai labai patiks. 

Tokius čeburekus labai gardu valgyti su sultiniu. Šis tešlos receptas labai tinka ir virtiniams.

Ingredientai

    • verdantis vanduo: 1 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • riebi grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: ~2,5 stiklinės (gali prireikti kiek daugiau, priklausomai nuo miltų)
    Įdarui:
    • mėgstama malta mėsa (aš imu didelę didelę saują)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • druska
    • pipirai
    • mėgstami prieskoniai
    • tarkuotas fermentinis sūris: šiek tiek (tik jeigu norisi, nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių smulkiai supjaustykite svogūną, dėkite į faršą, berkite prieskonius, druską ir viską užplikykite trupučiu verdančio vandens. Gerai išmaišykite. Vandens reikia pilti tiek, kad gauti tokią košelę, tuomet bus labai sultingi čeburėkai.
  2. 2. Tada tešlai į dubenį pilkite miltus, padarykite nedidelę duobutę. Atsimatuokite vieną stiklinę verdančio vandens, į jį berkite druską, dėkite grietinę bei sviestą, gerai išmaišykite ir maišydamos šaukštu pilkite į miltus. Bebaigiant minkyti rankomis, turite gauti malonią ir glotnią tešlą.
  3. 3. Po to imkite po gabaliuką tešlos, kočiokite blynelį ant lengvai pamiltuoto paviršiaus, vienoje pusėje paskirstykite įdaro.
  4. plikyta tešla čeburekams su grietine
  5. 4. Užklokite kita puse, stenkitės, kad viduje neliktų daug oro bei gerai užspauskite.
  6. čeburekai iš plikytos tešlos su faršu
  7. 5. Šitaip paruoštus čeburekus kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda. Jeigu norisi traškesnių, tai valgykite iškart, o jei ne, tai iškeptus dėkite į indą su dangčiu ir skanaukite vėliau!
Takai su malta mėsa
(1)