Vištienos faršo kotletai su pievagrybiais

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Vištienos faršo kotletai su pievagrybiais
Kotletus tikrai mėgsta daugelis ir įprastai visi mėgsta ruošti kiaulienos kotletus, tačiau aš šį kartą aš noriu Jums parodyti nuostabius paukštienos kotletus (tinka tiek kalakutiena, tiek vištiena). Aš pati šiuos kotletus ruošiu su pievagrybiais ir jie gaunasi fantastiškai skanūs. Tai ne tik mano žodžiai, bet ir visos mano šeimos patvirtinimas, nes jie būna suvalgomi labai greitai. Niekada nelieka kitai dienai, kad ir kiek prigaminčiau. Labai rekomenduoju pasigaminti jau šiandien! :)

Ingredientai

    • vištienos faršas: 400-500 gramų (arba kalakutienos faršas)
    • kiaušinio tryniai: 2
    • krakmolas: 2 šaukštų
    • pievagrybiai: ~150 gramų
    • džiūvėsėliai: kelių šaukštų (į faršą ir paniravimui)
    • česnakai: 4 skiltelių
    • paukštienos prieskoniai
    • druska
    Padažui:
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • grietinė: 100 gramų
    • miltai: 1 šaukšto
    • sviestas
    • druska
    • džiovintas bazilikas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje faršą sumaišykite su tryniais, krakmolu bei džiūvėsėliais.
  2. 2. Sudėkite trintus česnakus, prieskonius bei smulkiai supjaustytus pievagrybius.
  3. 3. Tuomet paruoštą masę palikite šaldytuve maždaug 30 minučių.
  4. 4. Tada formuokite norimo dydžio kotletukus, juos apvoliokite džiuvėsėliuose bei kepkite įkaitintame aliejuje.
  5. 5. Kol kepa kotletai pasiruoškite padažą. Griežinėliais supjaustytus pievagrybius pakepinkite svieste.
  6. 6. Miltus sumaišykite su grietine bei supilkite į pievagrybius, įdėkite druskos, džiovinto baziliko, gerai išmaišykite bei dar kelias minutes patroškinkite.
  7. 7. Galiausiai patiekite su bulvių koše arba ryžiais bei mėgiamomis salotomis. Skanaujame!
Takai su malta mėsa ir pupelėmis
(1)
Makaronų apkepas su faršu
(27)