Nepaprastai skanūs orkaitėje kepti kotletai - geriausias receptas

Autorius apie receptą

Svarbiausias dalykas gaminant kotletus namie - nepirkite faršo parduotuvėje. Jei tik turite namie mėsmalę, susimalkite mėsą namuose pačios, taip matysite kokia mėsa iš tiesų yra ir pajausite didžiulį skirtumą, tokie kotletai būna kur kas skanesni. Be abejonės, prieš malant mėsą nepamirškite pašalinti kaulus, plėveles ar kremzles. Mėsa turi būti visiškai švari. Mėsą malti reikėtų vieną kartą, naudojantis vidutinio stambumo sieteliu. 

Šiuo kotletų receptu džiuginu savo šeimą jau daug metų! Siūlau išbandyti ir jums. 😊

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Kotletams galite pasirinkti bet kokią mėsą (aviena, veršiena, vištiena, antiena, kalakutiena, jautiena ar pan.), tačiau jei pasirenkate neriebią mėsą įdėkite šiek tiek riebalų, kad kotletai gautųsi sultingesni ir minkštesni.
  • Jeigu neturite grietinės, galite ją pakeisti graikišku jogurtu arba majonezu. 
  • Vietoje baltos duonos galima naudoti džiūvėsėlius, tačiau batono minkštimas suteikia kotletams ypatingą purumą. 
  • Šviežius krapus galima pakeisti petražolėmis, baziliku ar kitomis žalumynų rūšimis. 
  • Jei neturite česnako granulių, galite naudoti šviežią česnaką, sutrintą į košelę. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Taip pat norėčiau pabrėžti, kad balta duona į kotletus yra dedama ne taupumo sumetimais, o tam, kad kotletai gautųsi purūs ir tuo pačiu sultingesni. 
  • Faršo "išmušimas" yra labai svarbus etapas - tai padeda kotletams išlaikyti formą ir nesubyrėti kepimo metu. 
  • Nepamirškite įpilti vandens į kepimo skardą paskutinėje kepimo fazėje - tai suteiks kotletams papildomo drėgnumo ir neleis jiems perdžiūti. 
  • Kotletus galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų prieš kepimą - taip jie dar labiau prisigertų prieskonių. 

Ingredientai

    • mėgstamos mėsos faršas: 1 kilogramo (buvo naudojamas kiaulienos faršas)
    • kiaušiniai: 2
    • svogūnai: 1
    • batonas: 3 riekelių
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • švieži krapai: daug
    • druska
    • juodieji pipirai
    • česnako granulės
    • šaltas vanduo (arba pienas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių faršą pagardinkite su druska, juodaisiais pipirais ir česnako granulėmis, taip pat įmuškite kiaušinius.
  2. 2. Batono riekeles užpilkite šaltu vandeniu arba pienu, po maždaug 10 minučių nuspauskite, įdėkite į faršą.
  3. 3. Tuomet svogūną sutarkuokite smulkiausia tarka.
  4. 4. Krapus smulkiai sukapokite, viską (ir grietinę) sudėkite į faršą bei gerai sumaišykite.
  5. 5. Paruoštą faršą "išmuškite", tai yra paimkite dalį faršo (kokio dydžio ir bus kotletas), ir tą dalį kelis kartus meskite ant pjaustymo lentos, tai leis lengvai suformuoti kotletą, kuris paskui kepant nesubyrės.
  6. 6. Po to paruoštus kotletus sudėkite į kepimo indą bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  7. 7. Tada įpilkite į skardą maždaug pusę puodelio vandens bei kepkite dar apie 15 minučių.
  8. 8. Patiekite su mėgstamu garnyru ir mėgaukitės!
Nepaprastai skanūs orkaitėje kepti kotletai - geriausias receptas

Atsiliepimai

Eglė

Labai skaniai išėjo, tik nedėjau svogūnų ir grietinės.
Atsakyti

Daiva

Puikus patiekalas iš paprastų ingredientų, patiko!!!
Atsakyti

Renata Moskalenko

O kur grietinė dėti gal į faršą?
Atsakyti

Ausra

Tai taip i farsa

Asta

Skanūs kotletai. Dėjau naminio jogurto vietoje grietinės, o svogūną smulkiai supjausčiau, apkepiau su morka papildomai ir puikiai viskas sulipo. Išvengiau siaubingo svogūno tarkavimo. 😁
Atsakyti

Eugenija

As visada svoguna dedu i kotletus bet sublendaruoju pabanykite kotletai gaunasi purus ir svogunas akis negriaus

Lina

O aš svogūną pet mėsmale praleidau su mėsa kartu ir išvengiau viso pjaustymo bet tarkavimo 😁
Atsakyti

Laura

Labai skaniai gavosi! Minkštutėliai ir sultingi
Atsakyti
Kepta malta mėsa su cukinija
(4)
"Karbanatky" - čekiški kotletai
(5)
Kopūstų apkepas su mėsos kukuliukais
(11)