Naminiai skanūs Beatos mini čeburekai su mėsa

2025-02-28 Autorius oSkanu.lt

Naminiai skanūs Beatos mini čeburekai su mėsa
Aš tokius čeburekus su mėsa pagal Beatą gaminu ganėtinai dažnai, dalį užšaldau, idealiai tinka, kai šaldytuvas yra tuščias, arba kai gaminti nėra noro ar laiko.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man šį kartą gavosi 29 mini čeburekai.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Čeburekų įdarui vietoj kiaulienos galima naudoti jautieną, vištieną, kalakutieną arba net mišrų faršą. Jei norite dar sultingesnio įdaro, galite įmaišyti šiek tiek tarkuoto svogūno arba česnako. Taip pat galite eksperimentuoti su prieskoniais – tinka paprika, ciberžolė, kuminas arba aitrioji paprika, jei mėgstate aštriau. Tešlai vietoje karvės pieno galima naudoti augalinį pieną, o sviestą pakeisti aliejumi. Jei neturite reguliarių kvietinių miltų, galite išbandyti speltos miltus arba net mišinį su kukurūzų miltais (santykiu 4:1). 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Kad čeburekai būtų sultingesni, įmaišykite į faršą daugiau vandens. Labai svarbu gerai užspausti čeburekų kraštus, kad kepant neištekėtų įdaras – šakutė tam puikiai tinka, bet galima naudoti ir specialius čeburekų formavimo įrankius. Jei planuojate čeburekus užšaldyti, geriausia tai daryti prieš kepimą – sudėkite suformuotus čeburekus ant padėklo taip, kad nesiliestų vienas su kitu, ir įdėkite į šaldiklį. Kai sušals, galite perkelti į maišelį ar dėžutę, ir laikyti iki 3 mėnesių. Kepti galima tiesiai iš šaldiklio, tik truputį ilgiau. Patiekite su grietine, jogurtu arba naminiu pomidorų padažu

Ingredientai

     Įdarui:
    • malta mėsa: 500 gramų (įprasta naudoju kiaulieną)
    • virintas vanduo: 300 mililitrų
    • druska
    • pipirai (arba mėsos prieskoniai)
     Tešlai:
    • kiaušiniai: 2
    • druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • pienas: 500 mililitrų
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: ~1 kilogramo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į pasirinktą faršą sudėkite prieskonius bei įpilkite vandens. Viską gerai išmaišykite bei palikite pastovėti, kol darysite tešlą.
  2. 2. Tada išplakite kiaušinius, įdėkite druskos. Pieną užvirinkite, įdėkite sviestą bei jį ištirpinkite, palikite atvėsti. Įpilkite į kiaušinius bei išmaišykite.
  3. 3. Dėkite po truputį miltus. Minkykite kol tešla nustos lipti prie rankų.
  4. 4. Imkite dalį tešlos bei kočiokite apvalų blyną.
  5. 5. Tešlą kočiokite plonai, bet kad nebūtų permatoma.
  6. 6. Tuomet išpjaukite norimo dydžio apskritimus, ant jų dėliokite mėsą.
  7. 7. Šonus su šakute gerai suspauskite.
  8. 8. Po to čeburekus kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  9. 9. Patiekite ir mėgaukitės!

Laimutė Januškienė

Ačiū už receptą . Man reikia pabandyti. 👍 👏 😆
Atsakyti

Simona

Kiek laiko kepti?
Atsakyti

Inga

Kepti kol paruduos plutelė, apversti į kitą pusę ir vėl kol paruduos. Tik, nesudeginti. Ir skanaus.
Krakmoliniai cepelinai su mėsa
(13)
Kitokie - tinginių ar ponių? - cepelinai
(33)