Aš tokius čeburekus su mėsa pagal Beatą gaminu ganėtinai dažnai, dalį užšaldau, idealiai tinka, kai šaldytuvas yra tuščias, arba kai gaminti nėra noro ar laiko.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man šį kartą gavosi 29 mini čeburekai.
Galimos ingredientų alternatyvos
Čeburekų įdarui vietoj kiaulienos galima naudoti jautieną, vištieną, kalakutieną arba net mišrų faršą. Jei norite dar sultingesnio įdaro, galite įmaišyti šiek tiek tarkuoto svogūno arba česnako. Taip pat galite eksperimentuoti su prieskoniais – tinka paprika, ciberžolė, kuminas arba aitrioji paprika, jei mėgstate aštriau. Tešlai vietoje karvės pieno galima naudoti augalinį pieną, o sviestą pakeisti aliejumi. Jei neturite reguliarių kvietinių miltų, galite išbandyti speltos miltus arba net mišinį su kukurūzų miltais (santykiu 4:1).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad čeburekai būtų sultingesni, įmaišykite į faršą daugiau vandens. Labai svarbu gerai užspausti čeburekų kraštus, kad kepant neištekėtų įdaras – šakutė tam puikiai tinka, bet galima naudoti ir specialius čeburekų formavimo įrankius. Jei planuojate čeburekus užšaldyti, geriausia tai daryti prieš kepimą – sudėkite suformuotus čeburekus ant padėklo taip, kad nesiliestų vienas su kitu, ir įdėkite į šaldiklį. Kai sušals, galite perkelti į maišelį ar dėžutę, ir laikyti iki 3 mėnesių. Kepti galima tiesiai iš šaldiklio, tik truputį ilgiau. Patiekite su grietine, jogurtu arba naminiu
pomidorų padažu.
Laimutė Januškienė
Atsakyti
Simona
Atsakyti
Inga