4. Tuomet vištienos kulšeles apkepkite keptuvėje. Užbarstykite prieskonių.
5. Per tą laiką, kol kepa kulšelės, sutarkuokite bulves. Aš tarkuoju "rankine" tarka, nežinau kodėl, bet man šitaip kugelis gaunasi skanesnis, bet galima naudoti ir įprastą elektrinę tarką.
6. Vištienai apkepus ant viršaus supilkite svogūnus bei užpilkite pieną. Kai pienas užverda, viską suverskite į tarkius, tik vištieną iškart galite susidėlioti į aliejumi išteptą skardą. Tada į tarkių masę įmuškite du kiaušinius, viską pagardinkite prieskoniais bei išmaišykite. Užpilkite kepimo skardoje sudėtas vištienos kulšeles.
7. Tuomet viską dėkite į orkaitę bei kepkite maždaug 60 minučių (180 laipsnių temperatūra). Kad bulvių plokštainis (kugelis) jau yra iškepęs žinosite įkišusios medinį pagaliuką - ištraukus pagaliukas turi būti visiškai švarus bei neaplipęs tarkiais.
8. Patiekiame su grietine arba baltu padažu. Skanaujame!
Atsiliepimai
Rasa
Atsakyti