Žemaičių blynai - tai autentiškas Lietuvos Žemaitijos regiono patiekalas, kuris jungia tradicinių bulvinių blynų ir mėsos įdaro harmoniją. Šis receptas perduodamas iš kartos į kartą, išsaugant tikrąjį lietuvišką skonį. Ypatingai tinka rudens ir žiemos sezonui, kai norisi sodraus ir šildančio maisto. Blynai išsiskiria savo tekstūra - traškūs iš išorės, bet minkšti ir sultingi viduje. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje virtos vištienos galima naudoti virtą kalakutieną arba triušieną.
- Tešlai tinka tiek džiovintas, tiek kukurūzų krakmolas.
- Vietoj įprasto svogūno galima naudoti šalotus.
- Padažui tinka įvairūs kultivuojami ar miško grybai: pievagrybiai, voveraitės, baravykai ar šitakė.
- Grietinę galima pakeisti 35% riebumo grietinėle.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Bulves geriausia rinktis miltingas, tokias kaip 'Laura' ar 'Saturna' veislių
- Tešlą rekomenduojama palikti pastovėti 15-20 minučių
- Blynus kepti ant vidutinės temperatūros, kad iškeptų tolygiai
- Įdarą galima pagaminti iš anksto
Kalorijos
- Bendras kalorijas kiekis: 2800 kcal
- Vienos porcijos (1/6 dalies) kalorijos: 467 kcal