Šie širdiniai blynai su kefyru pagal Beatos virtuvės receptą gaunasi itin minkšti bei gardūs. Man asmeniškai jie yra patys skaniausi ir tikrai rekomenduoju pasigaminti nieko nelaukiant. Apsivalgymas bus garantuotas! :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Šį receptą galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį ir turimus produktus:
- Vietoje varškės galima naudoti ricotta sūrį arba graikišką jogurtą.
- Kefyrą galima pakeisti rūgpieniu, pasukomis arba natūraliu jogurtu.
- Jei neturite sviesto, galima naudoti kokosų aliejų arba aukštos kokybės alyvuogių aliejų.
- Vietoje įprasto cukraus galima naudoti rudąjį cukrų, medų arba klevų sirupą (tačiau tuomet reikėtų šiek tiek sumažinti skysčių kiekį).
- Kepimo miltelius galima pakeisti soda su citrinos sultimis (1/2 šaukštelio sodos ir 1 šaukštelis citrinos sulčių).
Padažui taip pat yra įvairių alternatyvų:
- Vietoj bananų galima naudoti obuolius, kriaušes arba persikus.
- Uogas galima rinktis pagal sezoną arba skonį - tinka visos: spanguolės, gervuogės, šilauogės ar net agrastai.
- Vietoj vandens galima naudoti obuolių sultis ar net šlakelį brendžio suaugusiųjų versijai.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Varškę būtinai reikia labai gerai ištrinti, kad neliktų jokių gumulėlių - taip blynai bus ypač purūs.
- Visus ingredientus rekomenduojama laikyti kambario temperatūroje prieš maišant tešlą.
- Kepimo miltelius būtina sumaišyti su miltais prieš dedant į skystus ingredientus - taip jie tolygiai pasiskirsto tešloje.
- Čirvinių blynų keptuvę reikia gerai įkaitinti prieš pilant tešlą.
- Blynus kepkite ant vidutinės ugnies - per karšta ugnis juos greičiau apdegins, o per silpna neleis susiformuoti gražiai plutelei.
- Porcijas dėkite vienodo dydžio, kad blynai iškeptų tolygiai.
- Iškepusius blynus galima sudėti į dubenį ir uždengti, kad jie išliktų šilti ir minkšti.
Miglė
Atsakyti