Skaniausi minkšti čirviniai blynai kitaip su kefyru pagal Beatą

2025-03-01 Autorius oSkanu.lt

Skaniausi minkšti čirviniai blynai kitaip su kefyru pagal Beatą
Šie širdiniai blynai su kefyru pagal Beatos virtuvės receptą gaunasi itin minkšti bei gardūs. Man asmeniškai jie yra patys skaniausi ir tikrai rekomenduoju pasigaminti nieko nelaukiant. Apsivalgymas bus garantuotas! :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šį receptą galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį ir turimus produktus: 

  • Vietoje varškės galima naudoti ricotta sūrį arba graikišką jogurtą.
  • Kefyrą galima pakeisti rūgpieniu, pasukomis arba natūraliu jogurtu.
  • Jei neturite sviesto, galima naudoti kokosų aliejų arba aukštos kokybės alyvuogių aliejų.
  • Vietoje įprasto cukraus galima naudoti rudąjį cukrų, medų arba klevų sirupą (tačiau tuomet reikėtų šiek tiek sumažinti skysčių kiekį).
  • Kepimo miltelius galima pakeisti soda su citrinos sultimis (1/2 šaukštelio sodos ir 1 šaukštelis citrinos sulčių).

Padažui taip pat yra įvairių alternatyvų:
 
  • Vietoj bananų galima naudoti obuolius, kriaušes arba persikus.
  • Uogas galima rinktis pagal sezoną arba skonį - tinka visos: spanguolės, gervuogės, šilauogės ar net agrastai.
  • Vietoj vandens galima naudoti obuolių sultis ar net šlakelį brendžio suaugusiųjų versijai.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

  
  • Varškę būtinai reikia labai gerai ištrinti, kad neliktų jokių gumulėlių - taip blynai bus ypač purūs.
  • Visus ingredientus rekomenduojama laikyti kambario temperatūroje prieš maišant tešlą.
  • Kepimo miltelius būtina sumaišyti su miltais prieš dedant į skystus ingredientus - taip jie tolygiai pasiskirsto tešloje.
  • Čirvinių blynų keptuvę reikia gerai įkaitinti prieš pilant tešlą.
  • Blynus kepkite ant vidutinės ugnies - per karšta ugnis juos greičiau apdegins, o per silpna neleis susiformuoti gražiai plutelei.
  • Porcijas dėkite vienodo dydžio, kad blynai iškeptų tolygiai.
  • Iškepusius blynus galima sudėti į dubenį ir uždengti, kad jie išliktų šilti ir minkšti.

Ingredientai

    • varškė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 4 šaukštų
    • kefyras: 100 mililitrų
    • sviestas: 40 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    Padažui (jeigu norisi):
    • bananai: 2
    • cukrus: 1 šaukšto
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • šaldytos, trintos ar sveikos mėgstamos uogos: 0,5 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių varškę gerai išsukame su kiaušiniais, cukrumi bei kefyru (kad nebeliktų varškės gumuliukų).
  2. 2. Tuomet į šią masę supilame išlydytą sviestą.
  3. 3. Miltus, sumaišiusios su kepimo milteliais, taip pat supilame į varškės masę bei viską gerai išmaišome. Tešla turi gautis tirštoka.
  4. 4. Tada įkaitinkite "čirvinių" blynų keptuvę bei įpylusios po kelis šaukštus tešlos kepkite blynus. Prieš kepdami keptuvę galite šiek tiek patepti riebalais (priklausomai nuo turimos keptuvės).
  5. 5. Prie šių blynų dar labai tinka pasigaminti šiltą saldų padažiuką.
  6. 6. Padažas: Bananus smulkiai supjaustome, užpilame su cukrumi, supilame vandenį bei sudedame šaldytas uogas. Aš pati įprastai naudoju šaldytas mėlynes (nuotraukoje taip pat), bet labai gardu ir su avietėmis, braškėmis. Viską paverdame ant nedidelės ugnies maždaug 5 minutes. Nukėlusios nuo ugnies sutriname smulkintuvu. Gaunasi aromatingas, gardus ir šiltas padažas prie čirvinių blynų. Pasimėgaujam!
Cukinijų blyneliai
(3)
Citrininis blynų tortas
(4)