Autorius apie receptą
Šie širdiniai blynai su kefyru pagal Beatos virtuvės receptą gaunasi itin minkšti bei gardūs. Man asmeniškai jie yra patys skaniausi ir tikrai rekomenduoju pasigaminti nieko nelaukiant. Apsivalgymas bus garantuotas! :)
Galimos ingredientų alternatyvos Šį receptą galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį ir turimus produktus:
- Vietoje varškės galima naudoti ricotta sūrį arba graikišką jogurtą.
- Kefyrą galima pakeisti rūgpieniu, pasukomis arba natūraliu jogurtu.
- Jei neturite sviesto, galima naudoti kokosų aliejų arba aukštos kokybės alyvuogių aliejų.
- Vietoje įprasto cukraus galima naudoti rudąjį cukrų, medų arba klevų sirupą (tačiau tuomet reikėtų šiek tiek sumažinti skysčių kiekį).
- Kepimo miltelius galima pakeisti soda su citrinos sultimis (1/2 šaukštelio sodos ir 1 šaukštelis citrinos sulčių).
Padažui taip pat yra įvairių alternatyvų:
- Vietoj bananų galima naudoti obuolius, kriaušes arba persikus.
- Uogas galima rinktis pagal sezoną arba skonį - tinka visos: spanguolės, gervuogės, šilauogės ar net agrastai.
- Vietoj vandens galima naudoti obuolių sultis ar net šlakelį brendžio suaugusiųjų versijai.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Varškę būtinai reikia labai gerai ištrinti, kad neliktų jokių gumulėlių - taip blynai bus ypač purūs.
- Visus ingredientus rekomenduojama laikyti kambario temperatūroje prieš maišant tešlą.
- Kepimo miltelius būtina sumaišyti su miltais prieš dedant į skystus ingredientus - taip jie tolygiai pasiskirsto tešloje.
- Čirvinių blynų keptuvę reikia gerai įkaitinti prieš pilant tešlą.
- Blynus kepkite ant vidutinės ugnies - per karšta ugnis juos greičiau apdegins, o per silpna neleis susiformuoti gražiai plutelei.
- Porcijas dėkite vienodo dydžio, kad blynai iškeptų tolygiai.
- Iškepusius blynus galima sudėti į dubenį ir uždengti, kad jie išliktų šilti ir minkšti.
Atsiliepimai
Miglė
Atsakyti