Crêpes Suzette - Siuzetės blyneliai su apelsininiu sviesto padažu

2023-10-26 Autorius oSkanu.lt

Crêpes Suzette - Siuzetės blyneliai su apelsininiu sviesto padažu
Crêpes Suzette (siuzetės blyneliai) - dar vienas be galo gardus prancūziškas desertas. Didžiausias šio deserto žavumas (ir sudėtingumas) yra iškepti plonyčius, beveik peršviečiamus lietinius. O padažas apskritai iš fantastikos srities. Puikiai čia tinka. Galiu tik pasakyti, kad labai rekomenduoju išmėginti. Esu tikra, kad gaminsite ne kartą. :)

Ingredientai

    • miltų: 125 gramų
    • kiaušinių: 1
    • pieno: 300 mililitrų
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio (+2 valgomųjų šaukštų padažui)
    • aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
    • apelsinų: 2
    • brendžio: 4 valgomųjų šaukštų (arba apelsinų likerio)
    • sviesto: 125 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Blyneliai: Sumaišykite miltus, trynį ir aliejų.
  2. 2. Po truputį pilkite pieną ir skieskite tešlą iki skystos vienalytės konsistencijos.
  3. 3. Baltymą su cukrumi išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
  4. 4. Iškepkite lietinius blynelius keptuvėje, iš abiejų pusių, kol pilnai iškepa.
  5. 5. Padažas: Išspauskite apelsinų sultis, supilkite į keptuvę kartu su sviestu, cukrumi, pilkite brendį ir virkite kelias minutes, kol sviestas išsilydys, o alkoholis šiek tiek nugaruos.
  6. 6. Merkite iškeptą blynelį į keptuvę su padažu. Keptuvėje perlenkite jį du kartus pusiau, kad blynelis iš visų pusių pasidengtų padažu.
  7. 7. Labai skanu patiekti su plakta grietinėle. Pasilepinkite! ;)
Mini blynai pusryčiams
(10)