Crêpes Suzette - Siuzetės blyneliai su apelsininiu sviesto padažu

Autorius apie receptą

Crêpes Suzette (siuzetės blyneliai) - dar vienas be galo gardus prancūziškas desertas. Didžiausias šio deserto žavumas (ir sudėtingumas) yra iškepti plonyčius, beveik peršviečiamus lietinius. O padažas apskritai iš fantastikos srities. Puikiai čia tinka. Galiu tik pasakyti, kad labai rekomenduoju išmėginti. Esu tikra, kad gaminsite ne kartą. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje įprasto kvietinių miltų galite naudoti speltos miltus arba pusiau kvietinius, pusiau speltos miltus, kurie suteiks subtilų riešutinį aromatą.
  • Jei neturite brendžio, galite naudoti apelsinų likerį "Grand Marnier" arba "Cointreau", kurie puikiai papildys apelsinų skonį.
  • Vietoje įprasto cukraus galite naudoti rudą cukrų arba medų, kurie suteiks papildomą aromato gylį.
  • Apelsinų sultis galima pakeisti mandarinų sultimis arba jų mišiniu su apelsinų sultimis, taip sukuriant dar intensyvesnį citrusinį skonį.
  • Jei nenorite naudoti alkoholio, galite jį praleisti ir vietoj to įdėti šiek tiek vanilės ekstrakto ir šviežios apelsinų žievelės.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Norint gauti ploniausius blynelius, tešlą reikėtų palikti pastovėti mažiausiai 30 minučių, o dar geriau - per naktį šaldytuve. Tai leis miltų baltymams pilnai hidratuotis ir suteiks blyneliams idealią tekstūrą.
  • Geriausia naudoti nedidelę (18-20 cm skersmens) keptuvę su nesvylančia danga, skirtą būtent blynelių kepimui.
  • Prieš pilant tešlą, keptuvę reikia gerai įkaitinti, o po to sumažinti karštį iki vidutinio.
  • Kepant blynelius, reikia naudoti minimalų kiekį riebalų - keptuvę pakanka tik lengvai patepti sviestu arba aliejumi.
  • Apelsinų žievelę geriausia tarkuoti tiesiai virš keptuvės, kad išlaisvintų eterinių aliejų, kurie suteiks padažui intensyvų aromatą.
  • Jei norite efektingo patiekimo, brendį galite užlieti ant karšto padažo ir uždegti – tai ne tik efektinga, bet ir suteikia papildomą aromatinę naudą.

Ingredientai

    • miltų: 125 gramų
    • kiaušinių: 1
    • pieno: 300 mililitrų
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio (+2 valgomųjų šaukštų padažui)
    • aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
    • apelsinų: 2
    • brendžio: 4 valgomųjų šaukštų (arba apelsinų likerio)
    • sviesto: 125 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Blyneliai: Sumaišykite miltus, trynį ir aliejų.
  2. 2. Po truputį pilkite pieną ir skieskite tešlą iki skystos vienalytės konsistencijos.
  3. 3. Baltymą su cukrumi išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
  4. 4. Iškepkite lietinius blynelius keptuvėje, iš abiejų pusių, kol pilnai iškepa.
  5. 5. Padažas: Išspauskite apelsinų sultis, supilkite į keptuvę kartu su sviestu, cukrumi, pilkite brendį ir virkite kelias minutes, kol sviestas išsilydys, o alkoholis šiek tiek nugaruos.
  6. 6. Merkite iškeptą blynelį į keptuvę su padažu. Keptuvėje perlenkite jį du kartus pusiau, kad blynelis iš visų pusių pasidengtų padažu.
  7. 7. Labai skanu patiekti su plakta grietinėle. Pasilepinkite! ;)
Crêpes Suzette - Siuzetės blyneliai su apelsininiu sviesto padažu

Atsiliepimai

Olandiškas blynas su slyvomis
(2)
Bulvių ir salierų blyneliai
(1)
Speltų blynai su šonine ir bananais
(1)
Lietiniai blynai su ančiukų širdelėmis ir pievagrybiais
(1)