Virtų burokėlių blyneliai su varške pagal Beatą

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Virtų burokėlių blyneliai su varške pagal Beatą
Šiandien su Jumis noriu pasidalinti neįprastais, bet labai skaniai virtų burokėlių blyneliais. Šį receptą visai netikėtai pamačiau Beatos knygoje ir nusprendžiau pagaminti. Pavyko tikrai fantastiškai. Galvojau, kad obuoliai čia visai netiks, bet turiu pripažinti - visi ingredientai idealiai suderėjo tarpusavyje. Dalinuosi šia nuostabia idėja ir su Jumis! :)

Ingredientai

    • burokėliai: 2-3 (virti)
    • obuoliai: 1-2
    • varškė: 500 g
    • kiaušiniai: 1-2
    • miltai: 1 stiklinė
    • pienas: 1 stiklinė
    • grietinė: 1 stiklinė
    • sviestas: 2 šaukštai
    • druska
    • cukrus
    • aliejus: kepti

    Recepto paruošimas

  1. 1. Virtus burokėlius nulupę ir sutarkavę stambia tarka sumaišykite su smulkiai supjaustytais obuoliais, varške.
  2. 2. Į masę įpilkite pieno, berkite miltus ir įmuškite kiaušinius.
  3. 3. Pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir viską gerai išmaišykite.
  4. 4. Iškepkite blynelius, apliekite lydytu sviestu ir grietine.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau burokėlių blynelių receptų rasite: Burokėlių blyneliai.
Traškūs cukinijų blynai
(1)
Mėlynių blynai su kefyru
(1)