Cukinijų blynai su krabų lazdelėmis ir sūriu

2025-05-07 Autorius oSkanu.lt

Cukinijų blynai su krabų lazdelėmis ir sūriu
Labai mėgstu cukinijas, kol yra pats jų derėjimo metas ir jos dar jaunos ir minkštutės (tai yra nespėjusios peraugti). Tuo laikotarpiu stengiuosi gaminti su cukinijomis kuo daugiau ir noriu suspėti jų atsivalgyti. Šį kartą nuostabūs blynai su cukinijomis ir krabų lazdelėmis.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje krabų lazdelių galima naudoti virtas krevetes, susmulkintas į mažus gabaliukus.
  • Cukiniją galima pakeisti jauno moliūgo dalimi, tačiau svarbu, kad ji būtų be sėklų ir žievelės.
  • Fermentinį sūrį galima keisti mocarelos ar fetos sūriu – abu suteiks kitokį, bet gardų skonį.
  • Laiškinius česnakus galima pakeisti smulkintais krapais arba petražolėmis.
  • Jei norisi sveikesnės versijos, dalį kvietinių miltų galima pakeisti avižiniais miltais ar viso grūdo miltais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Rinkitės jauną, nedidelę cukiniją, nes ji būna minkšta ir neturi daug skysčio bei sėklų.
  • Prieš maišant tarkuotą cukiniją su kitais ingredientais, rekomenduojama ją šiek tiek pasūdyti ir palaikyti 5-10 minučių, tada nuspausti perteklinį skystį.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kad blynai spėtų gražiai apskrusti, bet vidus liktų minkštas ir iškepęs.
  • Jei norite dar traškesnių blynų, į tešlą galite įmaišyti šaukštą manų kruopų ar džiūvėsėlių.
  • Blynus galima kepti ir orkaitėje – tiesiog dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200°C temperatūroje apie 15 minučių, apversdami įpusėjus kepimui.

Ingredientai

    • cukinijos: ~0,5
    • krabų lazdelės: ~100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    • laiškiniai česnakai: 1 pundelio
    • fermentinis sūris: 75 gramų
    • druska: žiupsnio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukiniją sutarkuokite burokinės tarkos pagalba. Krabų lazdeles supjaustykite nedideliais gabaliukais, laiškinius česnakus pasmulkinkite, o fermentinį sūrį sutarkuokite.
  2. 2. Tuomet cukinijas sumaišykite su krabų lazdelėmis ir sūriu, įmuškite kiaušinius, suberkite žalumynus, miltus ir druską. Masę gerai išmaišykite.
  3. 3. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite šaukšto pagalba masės ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol iškeps bei gražiai apskrus.
  4. 4. Patiekite su grietine arba tiesiog vienus (gardu ir taip ir taip) ir skanaukite!
Purūs veganiški akvafabos blynai
(1)
Žuvies blynai
(2)