Grikių blynai su natūraliu jogurtu

2025-03-27 Autorius oSkanu.lt

Grikių blynai su natūraliu jogurtu
Trūksta minčių ką dar pasigaminti iš grikių, nes virti juos jau atsibodo? Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti mano pačios virtuvės atradimu - nuostabiais grikių blynais su natūraliu jogurtu ir su visais nedaug miltų. 

Man asmeniškai šie blynai iš grikių ir kiaušinio yra tokie geri ir receptas taip "prigijo", kad galima sakyti, gaminame juos beveik kiekvieną savaitę bent po kartą.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje natūralaus jogurto galite naudoti graikišką jogurtą, kefyrą arba rūgpienį.
  • Kvietinius miltus galima pakeisti pilno grūdo kvietiniais miltais, avižiniais miltais arba kokosų miltais (jei norite sumažinti glikeminį indeksą).
  • Norint patiekalui suteikti daugiau skonio, galite įdėti šviežių žolelių, pavyzdžiui, petražolių, krapų ar svogūnų laiškų.
  • Saldesnei versijai galite įmaišyti šiek tiek cinamono ir medaus.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Geriausiam rezultatui pasiekti, rekomenduojama grikius prieš gaminant pamirkyti bent 2-3 valandas arba per naktį – tai padės jiems greičiau suminkštėti ir išsiskirti daugiau maistingųjų medžiagų.
  • Keptuvė turi būti gerai įkaitinta prieš dedant tešlą – tai padės blynams gražiai apskrusti.
  • Nedėkite per daug tešlos į vieną blyną – jie bus geriau iškepę ir lengviau apverčiami.
  • Kepant antrąją pusę, sumažinkite kaitrą, kad blynai neatrodytų perdegę.

Ingredientai

    • virti (arba per naktį išmirkyti) grikiai: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • natūralus jogurtas be priedų: 2 šaukštų
    • miltai: 3-4 šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių grikius sumaišome su kiaušiniu bei jogurtu.
  2. 2. Suberiame miltus bei gerai išmaišome. Tešla turi gautis kaip labai tiršta grietinė.
  3. 3. Tada keptuvę su aliejumi įkaitiname, dedame po gerą šaukštą tešlos bei apkepame iš abiejų pusių.
  4. 4. Patiekiame su daržovių salotomis. Mes įprastai valgome su pomidorų salotomis (pomidorai, svogūnai avokadas, druska, pipirai, grietinė ir aš pati kartais sau dar įsimetu žalių alyvuogių).
  5. 5. Taip pat labai skanu su įvairiais padažais (pvz. grybų). Skanaus!
Traškūs cukinijų blynai
(1)