Aš gaminau šiuos blynelius iš
bulvių košės, kurios nesuvalgėme nuo praėjusios dienos vakarienės. Gavosi tikrai superiniai. Vien dėl šių bulvinių blynelių verta pasigaminti daugiau bulvių košės.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiame recepte galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais. Vietoje cukinijos galite naudoti sutarkuotas morkas,
moliūgą arba
baklažaną. Jei neturite bulvių košės su krapais, galite naudoti paprastą bulvių košę ir pridėti šviežių arba džiovintų krapų pagal skonį. Kvietiniai miltai gali būti pakeisti avižiniais, grikių arba ryžių miltais, jei norite paruošti be glitimo. Vietoje juodųjų pipirų galite naudoti baltus pipirus arba žalias prieskonines žoleles – petražoles ar kalendras.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Gaminant blynelius, labai svarbu gerai nuspausti cukiniją, kad blyneliai nebūtų per drėgni. Jei tešla vis tiek atrodo per skysta, galite pridėti dar šiek tiek miltų. Kepant blynelius, naudokite vidutinį karštį, kad jie gražiai apskrustų, bet nesudegtų. Prieš formuojant blynelius, patartina rankas sudrėkinti vandeniu – taip tešla mažiau lips prie rankų. Jeigu norite dar traškesnių blynelių, galite juos apvolioti duonos džiūvėsiuose prieš kepant.
Meda
Atsakyti
Astra
Atsakyti