Pikantiški lęšių blyneliai su kmynais

2025-03-21 Autorius oSkanu.lt

Pikantiški lęšių blyneliai su kmynais
Pikantiški lęšių blyneliai su kmynais - tai puikus pasirinkimas ieškant sveiko, maistingo ir gardaus patiekalo. Šie burnoje tirpstantys blyneliai be gliuteno yra puiki alternatyva tradiciniams miltiniams blynams, tinkanti tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Juos galima valgyti ir šiltus, ir šaltus, todėl puikiai tinka pasiimti į darbą ar kelionę kaip maistingą užkandį. Blynelius galite patiekti su natūraliu jogurtu, avokadų padažu ar šviežiomis daržovėmis - jie puikiai dera su įvairiais priedais ir padažais. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje žaliųjų lęšių galima naudoti raudonuosius, geltonuosius ar juoduosius - kiekviena rūšis suteiks šiek tiek kitokį skonį ir tekstūrą. 
  • Kokosų miltus galima pakeisti migdolų, avinžirnių ar grikių miltais, išlaikant tą patį be gliuteno principą. 
  • Jei nemėgstate kmynų, juos galima pakeisti kalendromis, ciberžole, čiobreliais ar rozmarinais. 
  • Aitriąją papriką galima pakeisti rūkyta paprika arba praleisti visai, jei nemėgstate aštrių patiekalų. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Sėkmingam blynelių kepimui svarbu, kad lęšių masė būtų tinkamo tirštumo - nei per skysta, nei per tiršta. Jei masė per tiršta, galite įpilti šiek tiek vandens ar augalinio pieno. Blyneliai geriau išsikeps ant vidutinio dydžio keptuvės su nesvylančia danga. Kepkite ant vidutinės-silpnos ugnies, kad blyneliai gerai iškeptų viduje ir nesudegtų išorėje. Verskite blynelius tik tada, kai viršutinė pusė pradeda "išdžiūti" ir atsiranda oro burbuliukai. Iškeptus blynelius galite trumpai palaikyti šiltoje orkaitėje, kad jie išliktų šilti, kol iškepsite visą partiją. 

Ingredientai

    • Lęšiai: 150 g 
    • Kiaušiniai: 2 vnt. 
    • Kokosų miltai: 3 šaukštai 
    • Druska: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Kmynai: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Aitriosios paprikos milteliai: 1/2 arbatinio šaukštelio 
    • Aliejus kepimui: 2-3 šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lęšius kruopščiai nuplaunate po tekančiu vandeniu, tuomet užpilate šaltu vandeniu ir paliekate mirkti 2-3 valandoms, kol jie gerai išbrinks.
  2. 2. Išbrinkusius lęšius nuvarvinate, palikdami labai nedidelį kiekį vandens, kad būtų lengviau trinti.
  3. 3. Lęšius sudėsite į elektrinį trintuvą (blenderį) ir trinsite iki vientisos, lygios masės.
  4. 4. Gautą masę supilsite į dubenį ir įmušite du kiaušinius.
  5. 5. Toliau berkite kokosų miltus, arbatinį šaukštelį druskos, pagal skonį juodųjų pipirų, kmynus ir aitriosios paprikos miltelius.
  6. 6. Viską gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą, vidutinio tirštumo tešlą.
  7. 7. Keptuvę įkaitinsite su šlakeliu aliejaus ant vidutinės-silpnos ugnies.
  8. 8. Dėsite po kelis šaukštus tešlos į keptuvę, formuodami vidutinio dydžio blynelius.
  9. 9. Kepsite apie 2-3 minutes, kol apatinė pusė gražiai apskrus.
  10. 10. Tuomet atsargiai apversite blynelius ir kepsite dar 2-3 minutes, kol ir antra pusė gražiai apskrus.
  11. 11. Iškeptus blynelius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
  12. 12. Patiekite šiltus arba atvėsusius, su mėgstamu padažu ar garnyru.

Atsakinėjama į Komentarą

Ploni lietiniai
(7)
Bulviniai blynai iš šviežių bulvių
(1)
Blynų tortas Petsonas
(2)