Purūs, minkšti ir saldūs amerikietiški blyneliai su kefyru.
Žinote, pasaulyje yra labai daug blynų receptų ir jie man visi itin panašūs su beveik identiškais ingredientais: miltai, kiaušiniai, kefyras/pienas, cukrus ir kažkokie kildinimo elementai. Bet vienas paradoksas man visada neduoda ramybės - nors viskas lyg ir itin panašu, bet kiekvieną kartą gaunasi nauji blynai, naujas skonis, nauja tekstūra ir net nauja išvaizda. Ingredientai lyg ir tie patys, jų kiekiai skiriasi visai nedaug, o štai, rezultatas visada skirtingas.
Peržiūrėjau aš savo senuosius blynų receptus, senas jų nuotraukas ir džiaugiuosi, kiekvieną kartą tie mano blynai gaunasi vis gražesni ir gražesni. Be galo gardūs taip pat!
Patarimai, pastebėjimai: Kartais nuo karto sulaukiu klausimų ar kepu ant aliejaus ir panašiai, tad papasakosiu kaip gaminu. Į keptuvę pilame maždaug šaukštą daržovių, bekvapio aliejaus, su popieriniu rankšluosčiu ištepame visą keptuvę tolygiai. Kepame ant nedidelės kaitros; daug geriau silpnesnė kaitra, gražiau iškepa ir nesvyla. Kai pradeda blynai lipti, vėl pilame maždaug šaukštą aliejaus, dar kartą ištepame su popieriniu rankšluosčiu ir šitaip kepame blynus. Man pačiai daug geriau sausesnė keptuvė nei su daug riebalų. Apverčiame blynus, kai pradeda kilti burbuliukai (po maždaug poros minučių). Tikiuosi, kad šis patarima padės!
Sudėtingumas: Šie blyneliai lengvai paruošiami.
Mano šeimos recepto ir skonio vertinimas: 10 iš 10. Jie fantastiški, kepiau jau keletą kartų ir tikrai kepsiu ateityje.
Beje, jeigu namie neturite kefyro, tai esu rodžiusi kaip paruošti
purius amerikietiškus blynelius su pienu.
Vilnius
Atsakyti
Berita
Atsakyti