Nuostabūs žemaičių blynai su kiauliena

2025-02-12 Autorius oSkanu.lt

Nuostabūs žemaičių blynai su kiauliena
Aš tikrai mėgstu įvairiausius lietuviškus patiekalus. Nors daugelis iš lietuviškos virtuvės labiausiai mėgsta cepelinus, štai aš tikriausiai labiausiai mėgstu žemaičių blynus, ruoštus su kiauliena. Atrodo, kad galėčiau juos valgyti ir valgyti, bene kiekvieną dieną. Šie mano blyneliai tobulo gerumo gerumo - minkšta, bet lengvai suvaldoma tešla ir skanus, aromatingas kiaulienos įdaras. Jeigu dar niekada nemėginote patys pasigaminti žemaičių, tai priimkite tai kaip pranašišką ženklą, kad pagaliau jau laikas tai padaryti! Tad einame prie mano labai pamilto recepto ir pradedam gamybą! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors tradiciškai žemaičių blynai gaminami su kiauliena, šį patiekalą galima lengvai modifikuoti pagal savo skonį. Vietoje kiaulienos galite naudoti jautieną, vištieną ar net kalakutieną – visos šios mėsos rūšys puikiai derės su bulvių tešla. Vegetarai gali rinktis grybų, varškės ar daržovių įdarą. Bulves galima pakeisti batatais arba moliūgais (nors tai jau bus ne klasikiniai žemaičių blynai). Miltus galima naudoti įvairių rūšių – kvietinius, speltos, grikių ar net kukurūzų. Krakmolą galima pakeisti bulvių miltais arba tiesiog naudoti daugiau miltų. Jei neturite svogūnų, juos galima pakeisti šalotiniais svogūnais, porais arba česnakais. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Tobulų žemaičių blynų paslaptis slypi bulvių paruošime. Stenkitės naudoti kietesnės tekstūros bulves, kurios turi mažiau drėgmės. Bulves virkite su lupenomis, taip jos išlaikys daugiau maistinių medžiagų ir mažiau prisigėrs vandens. Tešlą minkykite kuo mažiau – per ilgai minkant ji gali tapti lipni. Kad blynai būtų traškesni, į tešlą galite įdėti šiek tiek sodos. Kepant svarbu išlaikyti vidutinę temperatūrą – per aukštoje temperatūroje blynai greitai aprups, bet vidus liks žalias. Prieš dedant įdarą, tešla turi būti ne per skysta ir ne per kieta – idealiu atveju ji turėtų lengvai formuotis rankose. Kad blynai būtų dar skanesni, į įdarą galite įdėti šiek tiek džiovintų žolelių – majorano, čiobrelių ar rozmarino. 

Ingredientai

    Įdarui:
    • kiauliena: 250 gramų
    • svogūnai: 1
    Tešlai:
    • bulvės: 8 vidutinio dydžio
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 4 šaukštų
    • krakmolas: 1 šaukšto
    • druska: 0,5 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje bulves išverdame su lupenomis.
  2. 2. Išvirtas bulves nulupame, sumalame, įmušame kiaušinį, suberiame druską, miltus bei krakmolą.
  3. 3. Viską išmaišome bei gerai išminkome tešlą.
  4. 4. Tuomet kiaulieną išverdame (mums šiuo klausimu puikiausiai pasitarnavo greitpuodis), sumalame bei sumaišome su kepintu svogūnu. Svogūną galima mesti kartu su mėsa į greitpuodį, o išvirus kartu sumalti.
  5. 5. Galiausiai formuojame norimo dydžio blynus, dedame į įkaitintą keptuvę bei kepame ant nedidelės liepsnos.
  6. 6. Rekomenduojame patiekti su grietine arba kitu pamėgtu padažu. Skanaus!
Nuostabūs žemaičių blynai su kiauliena

Werty

Naudingas
(43)
Tai gramais negalima parašyti kiek bulvių.
Atsakyti

Alchemija

Naudingas
(2)
:D :D Praskaidrinot dieną :D Atpjausite tada 15 g trūkstamos bulvės ar ieškosit tinkamos bulvės, kol gausite reikiamą svorį? 😂

Eglė

Naudingas
(0)
Labai pasiteisinęs receptas. Puikiai pavyko. Gaminsiu ir ateityje!
Atsakyti
Nuostabūs žemaičių blynai su kiauliena

Ingrida

Naudingas
(0)
Ar išeis, jei bulves grūsiu, kaip košei?
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)
Greiti tinginių balandėliai kitaip - keptuvėje
(39)
Tarybiniai čeburekai | Receptas
(15)