Aš tikrai mėgstu įvairiausius lietuviškus patiekalus. Nors daugelis iš lietuviškos virtuvės labiausiai mėgsta
cepelinus, štai aš tikriausiai labiausiai mėgstu žemaičių blynus, ruoštus su kiauliena. Atrodo, kad galėčiau juos valgyti ir valgyti, bene kiekvieną dieną. Šie mano blyneliai tobulo gerumo gerumo - minkšta, bet lengvai suvaldoma tešla ir skanus, aromatingas kiaulienos įdaras. Jeigu dar niekada nemėginote patys pasigaminti žemaičių, tai priimkite tai kaip pranašišką ženklą, kad pagaliau jau laikas tai padaryti! Tad einame prie mano labai pamilto recepto ir pradedam gamybą!
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradiciškai žemaičių blynai gaminami su kiauliena, šį patiekalą galima lengvai modifikuoti pagal savo skonį. Vietoje kiaulienos galite naudoti jautieną, vištieną ar net kalakutieną – visos šios mėsos rūšys puikiai derės su bulvių tešla. Vegetarai gali rinktis grybų, varškės ar daržovių įdarą. Bulves galima pakeisti
batatais arba
moliūgais (nors tai jau bus ne klasikiniai žemaičių blynai). Miltus galima naudoti įvairių rūšių – kvietinius, speltos, grikių ar net kukurūzų. Krakmolą galima pakeisti bulvių miltais arba tiesiog naudoti daugiau miltų. Jei neturite svogūnų, juos galima pakeisti šalotiniais svogūnais, porais arba česnakais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Tobulų žemaičių blynų paslaptis slypi bulvių paruošime. Stenkitės naudoti kietesnės tekstūros bulves, kurios turi mažiau drėgmės. Bulves virkite su lupenomis, taip jos išlaikys daugiau maistinių medžiagų ir mažiau prisigėrs vandens. Tešlą minkykite kuo mažiau – per ilgai minkant ji gali tapti lipni. Kad blynai būtų traškesni, į tešlą galite įdėti šiek tiek sodos. Kepant svarbu išlaikyti vidutinę temperatūrą – per aukštoje temperatūroje blynai greitai aprups, bet vidus liks žalias. Prieš dedant įdarą, tešla turi būti ne per skysta ir ne per kieta – idealiu atveju ji turėtų lengvai formuotis rankose. Kad blynai būtų dar skanesni, į įdarą galite įdėti šiek tiek džiovintų žolelių – majorano, čiobrelių ar rozmarino.
Werty
Atsakyti
Alchemija
Eglė
Atsakyti
Ingrida
Atsakyti