Beatos miltiniai virti varškėtukai

Autorius apie receptą

Beatos miltiniai virti varškėtukai – tai vienas iš tų nostalgiškų patiekalų, kuris daugeliui kelia malonius vaikystės prisiminimus. Minkšti, švelnūs ir šiek tiek salstelėję, šie varškėtukai puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvam desertui ar net pietų desertui. Jie greitai paruošiami, o jų tekstūra – tobulai subalansuota: nei per kieta, nei per minkšta. Šis receptas yra adaptuotas pagal Beatos siūlymą ir dažnai karaliauja šeimos stalo centre, ypač rudens ir žiemos sezonais, kai norisi jaukumo bei paprasto naminio skonio. Tai patiekalas, kuris sujungia paprastumą su vaikystės šiluma, todėl kiekvienas kąsnis primena močiutės virtuvę.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Varškė: galima naudoti ir grūdėtą varškę, bet ją prieš tai reikėtų pertrinti per sietelį arba smulkinti blenderiu, kad būtų vientisesnė masė.
  • Kiaušinis: vietoj vieno kiaušinio galima naudoti kiaušinio baltymą, jei norite sumažinti riebalų kiekį.
  • Kukurūzų krakmolas: jį galima keisti bulvių krakmolu arba įprastais miltais, nors tekstūra gali kiek skirtis.
  • Kvietiniai miltai: galima naudoti speltų, avižinius arba viso grūdo miltus, tačiau reikėtų stebėti tešlos drėgnumą ir koreguoti kiekį.
  • Rudas cukrus (patiekiant): vietoje jo galima naudoti cinamonu pagardintą cukrų, medų arba klevų sirupą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Varškė turi būti kuo sausesnė – jei ji per skysta, tešla taps per minkšta, todėl ją galima nusausinti marlėje.
  • Tešlą galima atvėsinti šaldytuve apie 15 minučių, kad ji taptų mažiau lipni ir būtų lengviau formuojama.
  • Pjaustant „dešrą“, naudokite miltais pabarstytą peilį – tai padės išlaikyti gražią formą.
  • Verdant varškėtukus, nedėkite jų per daug iš karto – vanduo turi laisvai burbuliuoti, kad jie neišsileistų.
  • Patiekimo metu galima apibarstyti aguonomis ar cinamonu – tai suteiks papildomo skonio ir šiek tiek traškumo.

Ingredientai

    • Varškė: 500 g
    • Druska: žiupsnelis
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Kukurūzų krakmolas: 1 arbatinis šaukštelis
    • Kvietiniai miltai: 125 ml (pusė stiklinės)
    • Aliejus: keli lašai (verdant vandenyje)
    • Sviestas: pagal skonį (patiekiant)
    • Rudas cukrus: pagal skonį (patiekiant)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Varškę reikėjo sudėti į dubenį, įberti žiupsnelį druskos ir įmušti kiaušinį.
  2. 2. Viską reikėjo gerai ištrinti šakute, kol masė tapo vientisa.
  3. 3. Tuomet reikėjo įmaišyti kukurūzų krakmolą ir kvietinius miltus. Tešla turėjo būti šiek tiek lipni, bet pakankamai tvirta, kad būtų galima formuoti.
  4. 4. Ant švaraus ir miltais pabarstyto paviršiaus buvo suformuota ilga „dešra“, kuri vėliau buvo supjaustyta norimo dydžio varškėtukais.
  5. 5. Didelėje puode buvo užvirintas vanduo su keliais lašais aliejaus. Kai vanduo užvirė, varškėtukai buvo atsargiai sudėti į puodą.
  6. 6. Iškilus į paviršių, varškėtukai buvo verdami dar apie 5 minutes.
  7. 7. Išvirę varškėtukai buvo išgriebti kiaurasamčiu, nusausinti ir patiekti su lydytu sviestu bei pabarstyti ruduoju cukrumi.

Atsiliepimai