Autorius apie receptą
Palangoje centre yra ukrainietiškas restoranas, kuriame seniau labai dažnai užsisakydavau virtinių su vyšniomis, nes man jie be galo skanūs. Tačiau pastaraisiais metais su šeima pasirinkome keliones į užsienį, tad Palangoje lankomės vis mažiau, o tų virtinukų man labai norisi. Neliko nieko kito, tik išmėginti jų paruošimą savo virtuvėje, su plikyta koldūnų tešla. Tokia tešla be galo lengvai kočiojasi, elastinga, ir verdant nesuplyšta. Mmmm, man koks fantastiškas tas derinys - saldus vyšnių įdaras su grietine ant viršaus... Namie gaunasi gal net skaniau. Būtinai mėginkite!
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vyšnias galima pakeisti mėlynėmis, avietėmis ar juodaisiais serbentais, tačiau reikėtų atsižvelgti į skirtingą rūgštumą ir saldumą bei atitinkamai koreguoti cukraus kiekį.
- Cukraus vietoje galima naudoti rudąjį cukrų ar agavų sirupą, jei norisi sveikesnio varianto.
- Kviečių miltus galima pakeisti speltų miltais, tačiau tekstūra gali kiek skirtis – tešla gali būti šiek tiek trapesnė.
- Aliejaus vietoje galima naudoti ištirpintą sviestą, kuris suteiks tešlai švelnesnio skonio.
- Grietinės alternatyvai puikiai tinka graikiškas jogurtas arba veganiškas kokosų kremas, jei gaminate be pieno produktų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Norint, kad tešla būtų ypatingai elastinga, ją užminkius rekomenduojama palaikyti apie 15 minučių uždengtą, kad "pailsėtų".
- Kočiojant stenkitės nenaudoti per daug miltų, kad tešla neišsausėtų ir kraštai gerai suliptų.
- Virtinius virkite dideliame kiekyje vandens, kad jie nesuliptų tarpusavyje ir gerai išvirtų.
- Jei lieka įdaro, jį galima panaudoti kaip padažą ar desertinį pagardą – tiesiog pašildykite su šlakeliu vandens ir papildomu cukrumi.
- Virti virtinius galima ir garuose – taip išsaugoma daugiau skonio ir tekstūros.
Atsiliepimai
Algirdas
Atsakyti