Purūs varškės virtinukai

Autorius apie receptą

Mano varškės virtinukai yra pagaminti pagal šiek tiek netradicinį receptą, nes vietoje cukraus aš naudoju cukraus pudrą, todėl virtinukai gaunasi ypatingai purūs, minkšti bei tiesiog tirpstantys burnoje. Mažiesiems tokie virtinukai itin patinka… 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Varškė: galite naudoti tiek riebią, tiek liesą varškę; taip pat tinka varškės sūris arba smulkinta ricotta.
  • Miltai: kviečių miltus galima pakeisti speltos miltais arba pusiau sumaišyti su kukurūzų krakmolu, kad virtinukai būtų dar puresni.
  • Cukraus pudra: galima naudoti ir įprastą smulkų cukrų, tačiau tekstūra šiek tiek skirsis; taip pat tinka kokosų cukrus ar stevija, jei norite mažiau kalorijų.
  • Kiaušiniai: jei laikotės veganinės dietos, galite pabandyti pakeisti kiaušinį su 2 valgomaisiais šaukštais obuolių tyrės arba sutrintu bananu.
  • Vanilinis cukrus: galima pakeisti vanilės ekstraktu (0,5 arbatinio šaukštelio) arba vanilės ankšties sėklomis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą maišykite tik tiek, kiek reikia ingredientams susijungti – per ilgas maišymas gali padaryti virtinukus kietesnius.
  • Jei tešla per daug lipni, įdėkite šiek tiek daugiau miltų, bet neperdozuokite, nes virtinukai gali tapti kieti.
  • Verdant virtinukus, naudokite vidutinio dydžio puodą su pakankamai vandens, kad virtinukai turėtų erdvės.
  • Kai virtinukai iškyla į paviršių, pavirkite juos dar 2-3 minutes, kad būtų tikrai išvirę viduje.
  • Išvirusius virtinukus būtinai nusausinkite prieš patiekiant, kad priedai geriau priliptų.
  • Patiekite iš karto, kol virtinukai dar karšti ir minkšti, nes atvėsę jie gali šiek tiek sukietėti.
  • Jei gaminate iš anksto, virtinukus galite pašildyti garuose arba mikrobangų krosnelėje, apšlakstę trupučiu vandens.

Ingredientai

    • varškė: 200 gramų
    • miltai: 5 valgomųjų šaukštų
    • cukraus pudra: 4 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • druska: žiupsnio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių visus nurodytus ingredientus sudedame į dubenį, sutriname šakutės pagalba iki vientisos masės.
  2. 2. Tuomet imame po gabalą tešlos bei ant šiek tiek miltais pabarstyto stalo suformuojame storą virvelę. Ją supjaustome nedideliais gabaliukais, dedame ant miltais pabarstytos lentelės arba lėkštės.
  3. 3. Po to nedideliame puode užverdame vandenį, atsargiai sudedame virtinukus. Kai visus sudedame – pajudiname puodą, kad virtinukai nesuliptų.
  4. 4. Verdame maždaug 5 minutes, kol virtinukai sukietės. Patiekiame su grietine, sviestu, cukrumi arba mėgiama uogiene.
Purūs varškės virtinukai

Atsiliepimai

Mama

O kam ta cukru visur kisti? As kai darau,nededu cukraus ir vaikai su malonumu valgo uzsideje sviesto ir grietines..cukrus nesveika,patariu mamoms kuo maziau,arba visai jo nedeti,jei jis neatlieka jokios funkcijos,nepratinkit vaiku saldziai valgyti..jei kas nores saldziai,tiesiog gali medaus uzsideti,medus net diabetikams tinka,kaip alternatyva,aisku normos ribose..
Atsakyti

✌🏻

O tai tada gal isvis nieko nevalgyti kes visur yra nereikalingu maistiniu medziagu?😂

Kristina

Ai baikit Jūs čia visi kapotis, pasidariau šitų virtinukų, nors tokiu miltinių iš vis beveik nedarau, tai tokiu skanių turbūt nesu valgius, lengvai salstelėję, jaučiasi varškė, svarbiausia purūs. :)
Atsakyti

Kristina

Taip aišku, kuo mažiau cukraus tuo geriau, bet man jie šiek tiek saldūs dar skanesni. Man asmeniškai su sviestu ir rūgštesne slyvų / nektarinų uogiene buvo super
Atsakyti

Kristina

Ir dar jei kam per daug kam bambėti, imkit ir mažiau dėkit ar iš vis nedėkit to cukraus jopapa, aš irgi mama
Atsakyti
Gnocchi su miško grybais, špinatais ir grietinėle
(1)