Autorius apie receptą
Mano varškės virtinukai yra pagaminti pagal šiek tiek netradicinį receptą, nes vietoje cukraus aš naudoju cukraus pudrą, todėl virtinukai gaunasi ypatingai purūs, minkšti bei tiesiog tirpstantys burnoje. Mažiesiems tokie virtinukai itin patinka…
Galimos ingredientų alternatyvos - Varškė: galite naudoti tiek riebią, tiek liesą varškę; taip pat tinka varškės sūris arba smulkinta ricotta.
- Miltai: kviečių miltus galima pakeisti speltos miltais arba pusiau sumaišyti su kukurūzų krakmolu, kad virtinukai būtų dar puresni.
- Cukraus pudra: galima naudoti ir įprastą smulkų cukrų, tačiau tekstūra šiek tiek skirsis; taip pat tinka kokosų cukrus ar stevija, jei norite mažiau kalorijų.
- Kiaušiniai: jei laikotės veganinės dietos, galite pabandyti pakeisti kiaušinį su 2 valgomaisiais šaukštais obuolių tyrės arba sutrintu bananu.
- Vanilinis cukrus: galima pakeisti vanilės ekstraktu (0,5 arbatinio šaukštelio) arba vanilės ankšties sėklomis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą maišykite tik tiek, kiek reikia ingredientams susijungti – per ilgas maišymas gali padaryti virtinukus kietesnius.
- Jei tešla per daug lipni, įdėkite šiek tiek daugiau miltų, bet neperdozuokite, nes virtinukai gali tapti kieti.
- Verdant virtinukus, naudokite vidutinio dydžio puodą su pakankamai vandens, kad virtinukai turėtų erdvės.
- Kai virtinukai iškyla į paviršių, pavirkite juos dar 2-3 minutes, kad būtų tikrai išvirę viduje.
- Išvirusius virtinukus būtinai nusausinkite prieš patiekiant, kad priedai geriau priliptų.
- Patiekite iš karto, kol virtinukai dar karšti ir minkšti, nes atvėsę jie gali šiek tiek sukietėti.
- Jei gaminate iš anksto, virtinukus galite pašildyti garuose arba mikrobangų krosnelėje, apšlakstę trupučiu vandens.
Atsiliepimai
Mama
Atsakyti
✌🏻
Jore
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
E.
Atsakyti
E.
Atsakyti