Ukrainietiški virtiniai su bulvių įdaru

2025-03-16 Autorius oSkanu.lt

Ukrainietiški virtiniai su bulvių įdaru
Ukrainietiški virtiniai su bulvių įdaru, tradiciškai žinomi kaip "varenyky", yra vienas iš labiausiai mylimų patiekalų Rytų Europos virtuvėje. Šis autentiškas receptas ateina iš Ukrainos, kur virtiniai yra neatsiejama kultūros dalis ir dažnai gaminami šeimos susibūrimuose bei šventėse. Minkšti, pūsti tešlos koldūnai su sočiu bulvių, sūrio ir svogūnų įdaru suteiks jūsų stalui nepakartojamą skonį. Šiuos virtinius galima gaminti iš anksto ir užšaldyti, todėl jie puikiai tinka užimtiems žmonėms, norintiems greitai paruošti skanų ir sotų patiekalą. Mūsų receptas siūlo du skirtingus tešlos variantus, todėl galėsite pasirinkti, kuris jums labiau patinka. Kiekvienas kąsnis – tai kelionė į Ukrainos kulinarijos tradiciją! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Ukrainietiškų virtinių receptą galima lengvai pritaikyti pagal turimus produktus. Štai keletas alternatyvų: 

  • Vietoje fermentinio sūrio galite naudoti varškės sūrį, feta sūrį arba net rikotos sūrį.
  • Jei neturite sviesto kepimui, galite naudoti alyvuogių aliejų arba lydytus kiaulės taukus.
  • Įdarą galite praturtinti smulkiai pjaustytais grybais, keptais su svogūnais.
  • Bulves galima pakeisti saldžiosiomis bulvėmis, suteikiant patiekalui unikalų, saldesnį skonį.
  • Vietoje grietinės patiekimui tinka jogurtas, rūgpienis arba net humusas.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešla bus elastingesnė, jei ją paliksite pastovėti kambario temperatūroje bent pusvalandį.
  • Kad virtiniai neprikibtų vienas prie kito verdant, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Jei norite ypač plonos tešlos, kočiokite ją ant lengvai pamiltuoto paviršiaus ir stenkitės, kad tešla neišdžiūtų.
  • Virtiniams formuoti galite naudoti specialų formą arba paprastą stiklinę.
  • Jei norite užšaldyti virtinius, pirmiausia juos sudėkite ant padėklo vieną

Ingredientai

    Tešlai (1-as variantas):
    • kiaušiniai: 1
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 200 mililitrų
    • miltai: ~500 gramų
    • druska: žiupsnelio
     Tešlai (2-as variantas):
    • šiltas vanduo: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • 9% actas: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: ~400-500 gramų
    • druska: žiupsnelio
     Įdarui:
    • bulvės: pagal skonį
    • svogūnai: 1
    • sviestas: šiek tiek (kepimui)
    • fermentinis sūris
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla (1-as variantas): Iš išvardintų ingredientų išminkome tešlą, miltus berdamos po truputį, kad nesigautų labai kieta tešla. Tuomet paruoštą tešlą paliekame pastovėti maždaug pusvalandį.
  2. 2. Tešla (2-as variantas): Iš visų išvardintų ingredientų išminkome tešlą, miltus berdamos po truputį, kad nesigautų labai kieta tešla. Tada paruoštą tešlą paliekame pastovėti maždaug 60 minučių.
  3. 3. Įdaras: Išvirtas bulves sugrūdame.
  4. 4. Įdedame smulkiai supjaustytą bei svieste apkeptą svogūną, stambiai sutarkuotą sūrį, įberiame druskos ir pipirų bei viską gerai išmaišome.
  5. 5. Po to iškočiojame tešlą, išspaudžiame apskritimus, uždedame po vieną šaukštelį įdaro, užlenkiame bei užspaudžiame kraštelius.
  6. 6. Paskui pasiruoštus virtinius verdame pasūdytame vandenyje maždaug 10-15 minučių.
  7. 7. Virtinius patiekiame su grietine, tirpintu sviestu arba spirgučiais. Mėgaujamės!
Ukrainietiški virtiniai su bulvių įdaru
Ukrainietiški virtiniai su bulvių įdaru
Ukrainietiški virtiniai su bulvių įdaru

Atsakinėjama į Komentarą

Moliūgų gnocchi su parmezanu
(2)