Neseniai pasakojau apie mūsų
močiutės tradicines Kūčių salotas, o dabar noriu parodyti dar vieną labai gerą receptą. Mūsų šeimos Kūčių stalo centre visada stovi pati didžiausia lėkštė virtinukų (mano močiutė sako pyragėlių, bet jie tikrai yra labiau virtinukai) su džiovintais grybais. Tai visados buvo ir tikriausiai visados bus pagrindinis ir nekintantis didžiausios metų šventės patiekalas. Visą Kūčių dieną valgyti (tiksliau tik kažką užkąsti) gaudavo tik patys mažiausi, o suaugę visada laukdavo vakarienės ir sutemus, patekėjus Žvaigždei, mes sėsdavome prie stalo. Ilgą laiką, tokie virtinukai buvo pats pagrindinis mano kūčinis maistas. Virtinukų prigamindavome tikrai labai daug, taip darėme ir šiemet. O jums rodau kiek pamažintą porciją, kurios užtenka maždaug 4 žmonėms. :)
Laima
Atsakyti