Tradicinės Kūčių salotos su burokėliais, pupelėmis, raugintais kopūstais ir morkomis

2023-12-12 Autorius oSkanu.lt

Tradicinės Kūčių salotos su burokėliais, pupelėmis, raugintais kopūstais ir morkomis
Šiandien noriu Jums parodyti savo močiutės tradicines Kūčių salotas su virtais burokėliais, virtomis pupelėmis, raugintais kopūstais ir virtomis morkomis. Tokių salotų ji prigamina kiekvienais metais, nes anot jos, tokių privalu turėti. Tad šis patiekalas yra tikrų tikriausia mūsų šeimos tradicija iš kartos į kartą. Galiu pasakyti, kad visi šeimos nariai jas mėgsta ir labai noriai valgo. Nors gal iš pirmo žvilgsnio tai skamba kaip neįprastas derinys, bet patikėkite jis yra labai geras. Tad būtinai pamėginkite. :)

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių virtus burokėlius bei morkas supjaustykite, sumaišykite su kopūstais ir virtomis pupelėmis, pilkite aliejaus (anksčiau mes naudodavome sėmenų, dabar gardžiau su alyvuogių).
  2. 2. Tuomet barstykite druska (pagal savo skonį) bei išmaišykite.
  3. 3. Patiekite ir mėgaukitės!

Loreta

Senas kaip pasaulis šis receptas, dar kiti bulvių deda
Atsakyti

Nieko neįprato

Kartais tokią sau sumarmalinu ir ne Kūčių vakarui
Atsakyti

Sėmenų aliejus geriau

Tinka dėl tradicijos. Alyvuogių aliejus nėra tradicinis lietuviškas
Atsakyti

Regina

Nepilnas receptas, kur dingo virtos bulvytės ir svogūnėlio ropelė? Jie būtini šioje mišrainėje. Tai senovinė mišrainė ir labai skani. Sudėjus visas daržoves pirma reikia pasūdyt ir gerai permaišyti, turi druska ištirpti. Paragauti ar jos pakanka, o tuomet aliejumi pagardinti.. Pamiršote, kad druska aliejuje netirpsta. Todėl pirma dedama druska, o po to pagardinama aliejumi. Taip kulinarijoje visos mišrainės yra padruskinamos, o paskui įpilama aliejaus.
Atsakyti

alma,

Tai tikrai senas receptas, gaminu Kūčioms.
Atsakyti