Gnocchi virtinukai su chorizo dešra, grietinėle ir parmezano sūriu

2025-03-21 Autorius oSkanu.lt

Gnocchi virtinukai su chorizo dešra, grietinėle ir parmezano sūriu
Gnocchi virtinukai su chorizo dešra, grietinėle ir parmezano sūriu – tai tikras itališkos ir ispaniškos virtuvės derinys, kuris džiugins net išrankiausią gomurį. Šis patiekalas pasižymi sodriais skoniais, kremišku padažu ir tobulu aštrių bei švelnių ingredientų balansu. Gnocchi – tai tradiciniai itališki bulvių virtinukai, kurie puikiai sugeria visus padažo skonius ir sukuria harmoningą derinį su aštroka chorizo dešra. 

Galimos ingredientų alternatyvos
'

  • Jei neturite chorizo dešros, galite ją pakeisti pikantiškomis dešrelėmis arba net šoninės kubeliais. 
  • Vietoje parmezano sūrio galima naudoti kietą džiovintą lietuvišką sūrį arba pekorino (pecorino) sūrį. 
  • Grietinėlę galima pakeisti kokosų pienu (jei norite veganinio varianto) arba tiesiog 30% riebumo grietine. 
  • Jei neturite raudonos paprikos, galite naudoti geltoną arba žalią papriką, o pomidorų pastą galima pakeisti šviežiais, smulkintais pomidorais arba tiesiog pomidorų tyrele. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausias rezultatas pasiekiamas, kai gnocchi virtinukai prieš dedant į padažą yra šiek tiek apkepami alyvuogių aliejuje – taip jie įgauna traškesnę tekstūrą ir geriau sugeria padažo skonius. Chorizo dešrą rekomenduojama supjaustyti plonais griežinėliais, kad išsiskirtų kuo daugiau aromatingų aliejų. Padažo konsistenciją galima reguliuoti – jei mėgstate tirštesnį padažą, virkite ilgiau, jei skystesnį – trumpiau. Patiekalą puikiai papildo šviežio baziliko lapeliai arba smulkintos petražolės prieš patiekiant. 

Ingredientai

    • Gnocchi: 500 g 
    • Chorizo dešra: 200 g 
    • Svogūnas: 1 vidutinio dydžio 
    • Pomidorų pasta: 2 valgomieji šaukštai 
    • Grietinėlė: 200 ml (35% riebumo) 
    • Parmezano sūris: 100 g (tarkuotas) 
    • Raudona paprika: 1 vidutinio dydžio 
    • Česnakas: 3 skiltelės 
    • Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai 
    • Druska: pagal skonį 
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 
    • Raudonėlio džiovintos žolelės: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Čili dribsniai: žiupsnelis (pagal pageidavimą) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinsi keptuvę su alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies.
  2. 2. Supjaustyk chorizo dešrą plonais griežinėliais ir dėk į įkaitintą keptuvę. Kepk apie 3-4 minutes, kol išsiskirs aromatingi aliejai ir dešra šiek tiek apskrus.
  3. 3. Tuo metu reikės smulkiai supjaustyti svogūną ir raudonąją papriką, taip pat sutrinti česnaką.
  4. 4. Perdėsi apkeptą chorizo į atskirą dubenį, o toje pačioje keptuvėje su likusiais aliejais kepsi svogūną, kol jis taps permatomas (apie 2-3 minutes).
  5. 5. Tuomet įdedi susmulkintą česnaką ir pakepini dar 1 minutę, kol pasklinda malonus aromatas.
  6. 6. Dabar įmaišysi pomidorų pastą ir susmulkintą raudonąją papriką. Viską kartu pakepink apie 3 minutes, kad ingredientai išleistų savo skonius.
  7. 7. Užvirk puodą su pasūdytu vandeniu ir išvirk gnocchi pagal pakuotės instrukcijas (dažniausiai 2-3 minutes, kol jie iškyla į paviršių).
  8. 8. Grįžtant prie padažo, reikia įpilti grietinėlės į keptuvę su daržovėmis ir gerai išmaišyti, kad susidarytų vientisas padažas. Virk ant lėtos ugnies apie 3-4 minutes.
  9. 9. Druską, pipirus ir raudonėlio žoleles pridedi pagal skonį. Jei mėgsti aštriau, įberk žiupsnelį čili dribsnių.
  10. 10. Nusunki išvirusius gnocchi ir įdėk juos į padažą. Švelniai išmaišyk, kad virtinukai pasidengtų padažu.
  11. 11. Galiausiai prie visko pridėsi apkeptą chorizo dešrą ir daugumą tarkuoto parmezano sūrio (dalį pasilik patiekalui papuošti). Viską atsargiai išmaišysi, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  12. 12. Patieksi karštą, apibarstytą likusiu parmezano sūriu ir, jei pageidauji, papuoštą šviežiomis žolelėmis.

Atsakinėjama į Komentarą