Veganiški virtinukai su tofu ir daržovėmis

2025-05-03 Autorius oSkanu.lt

Veganiški virtinukai su tofu ir daržovėmis
Šį kartą mūsų skaitytojams kiek kitokie virtinukai, kurie tinka ne tik veganams, bet ir visavalgiams. Virtinukai tikrai labai skanūs, pagaminti su tofu sūriu ir daržovėmis.

Tokius virtinukus kaip ir įprasta, jeigu prisigaminama daugiau, galima užsišaldyti ateičiai, kad po sunkios darbo dienos būtų galima greitai pasigaminti pietus ar vakarienę.

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje baltų kvietinių miltų galima naudoti pilno grūdo kvietinius miltus, kurie suteiks patiekalui daugiau skaidulų ir maistinių medžiagų.
  • Tofu sūrį galima pakeisti rūkytu tofu, kuris suteiks įdarui sodresnį skonį ir aromatą.
  • Jei neturite šviežių krapų, galite naudoti petražoles arba kalendras, kurios taip pat suteiks įdarui žalumos ir aromato.
  • Kopūstą galima pakeisti kinišku kopūstu (pekino kopūstu), kuris yra švelnesnis ir mažiau kaloringas.
  • Vietoje saulėgrąžų aliejaus galima naudoti alyvuogių aliejų, kuris praturtins patiekalą omega-3 riebalų rūgštimis.
  • Papildomam skoniui į įdarą galima įdėti griežinėlį smulkinto česnako, kuris suteiks aštresnio aromato.
  • Morkų vietoje galima naudoti pastarnokus arba batatus, kurie suteiks įdarui saldumo ir sotumo.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, į įdarą galite įdėti šviežių ar džiovintų čili pipirų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą būtina gerai išminkyti, kad ji taptų elastinga ir nesiplėšytų formuojant virtinukus.
  • Įdaras turi būti pakankamai sausas, kitaip formuojant virtinukus jis gali ištekėti ir sudaryti sunkumų juos užspaudžiant.
  • Prieš dedant įdarą į tešlą, leiskite jam visiškai atvėsti, taip išvengsite tešlos suminkštėjimo.
  • Formuodami virtinukus, nepamirškite gerai užspausti kraštų, kad verdant jie neatsidarytų.
  • Virtinukus virkite nedidelėmis partijomis, kad jie nesuliptų tarpusavyje.
  • Jei norite, kad virtinukai būtų dar skanesni, po virimo galite juos trumpai apkepti ant keptuvės su trupučiu aliejaus.
  • Paruoštus, bet dar nevirtus virtinukus galite užšaldyti specialiose dėžutėse, atskiriant juos pergamentiniu popieriumi, kad nesuliptų.
  • Virtinukus rekomenduojama valgyti iš karto po paruošimo, kai jie yra minkšti ir sultingi.

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 500 gramų
    • vanduo: 300 mililitrų
    • druska: 1 nubraukto šaukštelio
    Įdaras:
    • tofu sūris: 120 gramų (naudojau "Sojalita")
    • morkos: 1 (nedidelės)
    • smulkintas kopūstas: 200 gramų
    • malti pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • krapai: kelių šakelių (arba šaukštelio džiovintų krapų)
    • saulėgrąžų aliejus: 3 šaukštų
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių tešlai į dubenį įsijojame miltus, druską ir iš lėto maišydamos supilame vandenį.
  2. 2. Užminkome tešlą. Minkome maždaug 7 minutes, tada tešla kočiojant nesitrauks.
  3. 3. Apvyniojame maistine plėvele bei atidedame į šoną kambario temperatūroje maždaug 60 minučių subręsti.
  4. 4. Tada įdarui svogūną susmulkiname mažais kubeliais, morką sutarkuojame, o kopūstą susmulkiname kiek įmanoma mažesniais gabaliukais.
  5. 5. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame daržoves. Maišydamos kepiname, kol daržovės suminkštės.
  6. 6. Sudedame susmulkintą tofu, susmulkintus krapus, pipirus, druskos pagal skonį ir išmaišome. Patroškiname, kol įdaras išsausės.
  7. 7. Po to, iš tešlos iškočiojame ploną lakštą, stikline išspaudžiame apskritimus ir į jų centrą dedame įdaro.
  8. 8. Suformuojame virtinukus/koldūnus. Į verdantį vandenį sudedame virtinukus ir verdame maždaug 7 minutes nuo virtinukų iškilimo į viršų.
  9. 9. Valgome su mėgstamu padažu arba veganiška grietine arba vienus. Skanaus!
Veganiški virtinukai su tofu ir daržovėmis
Trinta veganiška keptų morkų sriuba
(3)
Veganiškas medaus tortas - medutis
(3)
Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje
(2)
Tofu su kalafiorų "ryžiais"
(2)