Autorius apie receptą
Šį kartą mūsų skaitytojams kiek kitokie virtinukai, kurie tinka ne tik veganams, bet ir visavalgiams. Virtinukai tikrai labai skanūs, pagaminti su tofu sūriu ir daržovėmis.
Tokius virtinukus kaip ir įprasta, jeigu prisigaminama daugiau, galima užsišaldyti ateičiai, kad po sunkios darbo dienos būtų galima greitai pasigaminti pietus ar vakarienę.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje baltų kvietinių miltų galima naudoti pilno grūdo kvietinius miltus, kurie suteiks patiekalui daugiau skaidulų ir maistinių medžiagų.
- Tofu sūrį galima pakeisti rūkytu tofu, kuris suteiks įdarui sodresnį skonį ir aromatą.
- Jei neturite šviežių krapų, galite naudoti petražoles arba kalendras, kurios taip pat suteiks įdarui žalumos ir aromato.
- Kopūstą galima pakeisti kinišku kopūstu (pekino kopūstu), kuris yra švelnesnis ir mažiau kaloringas.
- Vietoje saulėgrąžų aliejaus galima naudoti alyvuogių aliejų, kuris praturtins patiekalą omega-3 riebalų rūgštimis.
- Papildomam skoniui į įdarą galima įdėti griežinėlį smulkinto česnako, kuris suteiks aštresnio aromato.
- Morkų vietoje galima naudoti pastarnokus arba batatus, kurie suteiks įdarui saldumo ir sotumo.
- Jei mėgstate aštresnį skonį, į įdarą galite įdėti šviežių ar džiovintų čili pipirų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą būtina gerai išminkyti, kad ji taptų elastinga ir nesiplėšytų formuojant virtinukus.
- Įdaras turi būti pakankamai sausas, kitaip formuojant virtinukus jis gali ištekėti ir sudaryti sunkumų juos užspaudžiant.
- Prieš dedant įdarą į tešlą, leiskite jam visiškai atvėsti, taip išvengsite tešlos suminkštėjimo.
- Formuodami virtinukus, nepamirškite gerai užspausti kraštų, kad verdant jie neatsidarytų.
- Virtinukus virkite nedidelėmis partijomis, kad jie nesuliptų tarpusavyje.
- Jei norite, kad virtinukai būtų dar skanesni, po virimo galite juos trumpai apkepti ant keptuvės su trupučiu aliejaus.
- Paruoštus, bet dar nevirtus virtinukus galite užšaldyti specialiose dėžutėse, atskiriant juos pergamentiniu popieriumi, kad nesuliptų.
- Virtinukus rekomenduojama valgyti iš karto po paruošimo, kai jie yra minkšti ir sultingi.
Atsiliepimai