Paprastai pagaminamas veganiškas šokoladinis pupelių pyragas su žemės riešutų sviestu

2025-04-19 Autorius oSkanu.lt

Paprastai pagaminamas veganiškas šokoladinis pupelių pyragas su žemės riešutų sviestu
Šis veganiškas šokoladinis pyragas yra be galo paprastas, ypač jeigu gamindami naudosite konservuotas pupeles, tada vienas du - ir mūsų pyragas jau kepa.

Jo skonis toks, kad tikrai niekas nesugebės atspėti iš ko jis yra pagamintas. Vienas pačių geriausių variantų, kai norisi pagaminti ką nors greito ir/ar sveikuoliško. Taip pat tai yra itin patrauklus pupelių pateikimas vaikams.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje virtų pupelių galite naudoti ne tik juodas ar raudonas, bet ir baltąsias pupeles. Jei neturite pupelių, galite išbandyti avinžirnius, nors tekstūra bus šiek tiek kitokia.
  • Kakavą galima pakeisti karbonizuota kakava arba šokolado milteliais (tik įsitikinkite, kad jie yra veganiški).
  • Jei neturite bananų, galite naudoti obuolių tyrę (apie 400 g) arba moliūgų tyrę, nors skonis bus šiek tiek kitoks.
  • Žemės riešutų sviestą galima pakeisti migdolų, anakardžių ar lazdyno riešutų sviestu.
  • Saldiklių įvairovė taip pat didelė: rudą cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi, klevų sirupu, medumi (jei nesilaikote griežtos veganiškos mitybos) arba stevija.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepimą įkaitinkite orkaitę iki reikiamos temperatūros, kad pyragas iškeptų tolygiai.
  • Jei naudojate konservuotas pupeles, būtinai jas gerai nuplaukite ir nusausinkite, kad pašalintumėte perteklinį skystį.
  • Pupelių ir bananų masę reikėtų labai gerai sutrinti, kad neliktų jokių gumulėlių – tai užtikrins tolygią pyrago tekstūrą.
  • Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės, todėl po 30 minučių patikrinkite pyrago gatavumą mediniu pagaliuku – jei jis ištrauktas lieka švarus, pyragas jau iškepęs.
  • Atšaldymas yra būtinas žingsnis – nepraleiskite jo, nes būtent tada pyragas įgauna savo galutinę konsistenciją ir skonį.

Ingredientai

    • virtos pupelės: 700 mililitrų (arba 2 skardinės konservuotų pupelių; spalva nėra svarbi, bet su raudonomis arba juodomis pupelėmis pyragas gausis tamsesnis)
    • kakava: 3 šaukštų
    • bananai: 4 (geriau kuo labiau sunokę, su kuo daugiau juodų taškelių)
    • žemės riešutų sviestas: 5 šaukštų
    • rudas cukrus, datulės, agavų sirupas arba kitas saldiklis: pagal skonį (jeigu bananai labai gerai sunokę, saldinti visai nereikia)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia visus ingredientus tiesiog sublenderiuojame iki vientisos masės.
  2. 2. Taip pat labai skanu, jeigu norisi, į pyragą (jau supylus į skardą) įdėti vyšnių, aviečių arba kitos mėgstamos uogienės arba šviežių uogų (aš pati įprastai naudoju šaldytas, tiek uogas, tiek uogienę), taip pat galite įdėti bananų ir/ar šokolado gabaliukų, bet pyragas skanus ir tiesiog toks, koks yra, bet jokių papildymų.
  3. 3. Tuomet pyrago masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir ant viršaus užbarstykite smulkintų riešutų.
  4. 4. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių.
  5. 5. Tada atvėsinkite ir kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą, kad pyragas gražiai sustingtų bei išlaikytų savo formą.
  6. 6. Supjaustykite ir lepinkitės!
Paprastai pagaminamas veganiškas šokoladinis pupelių pyragas su žemės riešutų sviestu
Veganiškas sūrio tortas "Snickers"
(4)
Veganiškas tinginys su kokosų pienu
(22)
Lęšių makaronai su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais
(1)