Šis pyragas man gavosi tikrai gardus. Bet labiausiai mane nustebino, tai kad ingredientai čia paprasti ir dažniausiai randami pas kiekvieną namuose ne taip sunkiai. O ingredientams sumaišyti ir supilti į kepimo skardą aš užtrukau vos 8 minutes, taigi darbo čia labai mažai.
Kitą kartą manau dvigubinčiau visų ingredientų kiekį. Pyragas gavosi ganėtinai plonas, o aš pati nesu tokių pyragų didelė mėgėja. Žinoma, nereikia pamiršti, kad padvigubinus ingredientų kiekį - kepimo laikas pailgės.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Miltai: vietoje įprastų kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus arba pusę kvietinių ir pusę viso grūdo miltų sveikatai palankesniam variantui.
- Rudas cukrus: galima pakeisti kokosų cukrumi, agavos sirupu (naudojant 80 ml vietoj 100 g) arba klevų sirupu.
- Kakava: jei norite intensyvesnio šokoladinio skonio, galite naudoti juodąją kakavą arba aukštos kokybės kakavos miltelius.
- Aliejus: tinka bet koks neutralaus skonio augalinis aliejus – saulėgrąžų, rapsų, arba kokosų aliejus (ištirpintas).
- Citrinos sultys: galima pakeisti obuolių sidro actu arba baltuoju actu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Visada naudokite kambario temperatūros vandenį – per karštas vanduo gali aktyvuoti sodą per anksti.
- Tešlą maišykite tik tiek, kiek reikia – permaišius gali sumažėti pyrago purumas.
- Pyrago iškepimą galite patikrinti įbesdami medinį pagaliuką – jis turi išlįsti švarus arba su keliomis sausomis trupinėliais.
- Jei norite storesnio pyrago, kaip minėta recepte, padvigubinkite visus ingredientus, bet nepamirškite, kad kepimo laikas tuomet pailgės iki maždaug 45-50 minučių.
- Pyragą galima papuošti veganišku šokoladu, uogomis arba patiekti su veganiškais ledais.