Koks gi gyvenimas virtuvėje be moliūgų! Moliūgas man asmeniškai virtuvėje galėtų būti nuolatos ir visais sezonais. Jis idealiai tinka į pačius įvairiausius patiekalus. Geriausia moliūga supjaustyti į kelias dalis, iškepti orkaitėje bei maisto procesoriumi jį sutrinti iki tyrės, o tuomet naudoti į maltinukus, sriubas, troškinius arba kepti kvapnius pyragus ar keksiukus.
Pastaruoju metu moliūginiai falafeliai yra vienas mėgstamiausių mano patiekalų. Greitai bei paprastai pagaminamas. Aš juos kepu orkaitėje, todėl jie visiškai sveikuoliški ir lengvai virškinami. Nors moliūginiai falafeliai nėra sausi, bet prie vis gi norisi kažkokio padažo. Visiškai improvizuodama kažkada pasigaminau anakardžių ir tahini padažą. Jis taip pat idealiai derėjo prie šių falafelių, tad dabar jį gaminu labai dažnai.
Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 14 falafelių.