Riešutų sviesto šokoladinės avižos per naktį (vegan) 🍌🍫

2025-05-13 Autorius oSkanu.lt

Riešutų sviesto šokoladinės avižos per naktį (vegan) 🍌🍫
Riešutų sviesto šokoladinės avižos per naktį (vegan) – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško greito, maistingo ir skanaus pusryčių varianto be gyvūninės kilmės produktų. Šis receptas yra idealus užimtą gyvenimo būdą turintiems žmonėms: tereikia 5 minučių vakare, kad ryte jūsų šaldytuve jau lauktų paruoštas patiekalas. Pasižymintis kremine tekstūra, natūraliu saldumu iš bananų bei turtingu šokoladiniu skoniu, šis patiekalas ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir suteiks ilgai trunkantį sotumo jausmą. Tai puikus pasirinkimas tiek skubantiems į darbą, tiek norintiems mėgautis lėtais, maloniais pusryčiais savaitgalio rytą. 

Be to, šios avižos ne tik gardžios, bet ir maistingos – jose gausu skaidulų, augalinių baltymų, sveikųjų riebalų ir antioksidantų. O geriausia – receptas visiškai veganiškas ir gali būti lengvai pritaikytas pagal jūsų skonį ar turimus ingredientus. 
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Viso grūdo avižinius dribsnius galima pakeisti glotniais arba greito paruošimo avižiniais dribsniais, tačiau reikėtų atminti, kad jie sugeria daugiau skysčio ir gali tapti minkštesni.
  • Vietoje augalinio pieno galite naudoti migdolų, avižų, sojų ar kokoso pieną – priklausomai nuo pageidaujamo skonio.
  • Vietoje banano tinka obuolių tyrė be pridėtinio cukraus, kuri suteiks natūralaus saldumo.
  • Chia sėklas galima pakeisti maltomis linų sėmenimis, kurios taip pat sutirštins masę ir pridės vertingų maistinių medžiagų.
  • Jei neturite nesaldintos kakavos, ją galima keisti karobų milteliais, kurie natūraliai saldesni.
  • Riešutų sviestą galima rinktis pagal skonį: žemės riešutų, migdolų, anakardžių ar net sėklų sviestą (pvz., saulėgrąžų).


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Naudokite prinokusį bananą – jis suteiks saldumo ir kremiškumo be papildomo cukraus.
  • Mišinį paruoškite vakare, kad ryte tekstūra būtų ideali – avižos per naktį išbrinks ir susijungs su visais skoniais.
  • Jei norite intensyvesnio šokoladinio skonio, įberkite papildomą arbatinį šaukštelį kakavos arba įlašinkite kelis lašus vanilės ekstrakto.
  • Patiekiant galite įdėti traškumo – paberkite susmulkintų riešutų ar sėklų ant viršaus.
  • Indelius laikykite sandariai uždarytus šaldytuve – taip jie išliks švieži iki 3 dienų.

Ingredientai

    Patiekimui pasirinktinai:
    • Pjaustyti vaisiai (bananas, kivi)
    • Šviežios uogos (šilauogės, braškės, avietės)
    • Papildomas riešutų sviestas
    • Sėklos (sezamų, kanapių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į vidutinio dydžio dubenį suberkite avižinius dribsnius, kakavą, chia sėklas ir supilkite augalinį pieną.
  2. 2. Į tą patį dubenį įdėkite šakute sutrintą bananą ir riešutų sviestą.
  3. 3. Viską kruopščiai išmaišykite, kol masė taps vientisa ir tolygiai paskirstyta.
  4. 4. Gautą mišinį paskirstykite į du indelius ar stiklainius su sandariais dangteliais.
  5. 5. Indelius uždarykite ir padėkite į šaldytuvą – geriausia per naktį, bet tinka laikyti bent 2 valandas, kad avižos spėtų išbrinkti.
  6. 6. Ryte atidarykite indelius ir, jei norite, papildomai pagardinkite pasirinktais vaisiais, uogomis, riešutais ar sėklomis.
  7. 7. Skanaus! Galite pasiimti su savimi į darbą ar mėgautis lėtai namuose.
Kepta šokoladinė avižinė košė
(1)