Avižinė košė su karamelizuotais bananais

2025-01-20 Autorius Karina - prie.puodu

Avižinė košė su karamelizuotais bananais
Avižinė košė su karamelizuotais bananais - tai šiltas ir jaukus pasirinkimas pusryčiams. Minkšti bananai, kepti svieste su medumi, įgauna subtilų karamelės skonį, kuris puikiai dera su švelnia koše. Papildomas cinamono aromatas ir smulkinti riešutai suteikia desertiško poskonio bei traškios tekstūros, paverčiant šį patiekalą tikru gardumynu.

Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas norint pradėti dieną su šiltu ir maistingu skoniu.

Redaktorės Vaidos komentaras - tokiam saldžiam pusryčių variantui vietoj bananų puikiai tiktų naudoti obuolius. Juos tereikia supjaustyti gabaliukais, apkepti nedideliame puode su lašeliu medaus ir šiek tiek cinamono. Obuoliai suminkštėja, lengvai karamelizuojasi ir atskleidžia savo natūralų saldumą. 

Ingredientai

    • Avižiniai dribsniai: 50 g
    • Vanduo: 100 ml
    • Bananai: 1 vnt.
    • Sviestas: šiek tiek
    • Medus: 2 arb. š.
    • Cinamonas: žiupsnis
    • Riešutai: keli (mėgstami)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Išvirti avižinę košę.
  2. 2. Bananą perpjauti per pusę išilgai.
  3. 3. Keptuvėje ištirpinti truputėlį sviesto.
  4. 4. Įdėti šiek tiek medaus ir išmaišyti.
  5. 5. Bananą, pjauta puse žemyn, dėti į keptuvę.
  6. 6. Kepti kol šiek tiek karamelizuosis.
  7. 7. Avižinę košę dėti į dubenėlį, dėti keptus bananus, pagardinti cinamonu ir apiberti kapotais riešutais (jeigu naudojami).
Avižinė košė su karamelizuotais bananais
Recepto autorius prie.puodu
Grikiai su pievagrybiais
(4)
Grikiai su soja
(1)