Tofu iešmeliai su daržovėmis

2023-05-30 Autorius Vegan Pipiras

Tofu iešmeliai su daržovėmis
Tofu - tai man asmeniškai labai patinkantis sojų pupelių sūris. Sojų pieną, varškę, sūrį, jogurtą labai dažnai naudoja savo racione veganai (bet ir ne tik jie), keičiantys jais ne tik gyvulinės kilmės, bet ir pieniškus produktus. Geros kokybės sojų produktai - itin sveikas, augalinės kilmės baltymais turtingas maistas, galintis suteikti vegetarinei virtuvei begalinės įvairovės, bet tokie koncentruoti produktai  mityboje turėtų būti vartojami su saiku ir ne kasdien.

Šis mūsų šeimos labai pamėgtas patiekalas skirtas nuolatos skubantiems ir yra paruošiamas akimirksniu; leidžia pasireikšti Jūsų fantazijai, yra be galo spalvingas, patrauklus akiai ir yra skanus. Reikia vos kelių gabaliukų spalvingų daržovių, medinių iešmelių ir tofu sūrio.

Patarimai:
- Jeigu gamindami iešmelio turinį gerai suspausite, kad nebūtų tarpų, "tofu" prisigers kepamų daržovių sulčių ir skonio.
- Galima patiekti su sojos arba su bet kokiu kitokiu mėgstamu padažu, pavyzdžiui, pomidorų.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 iešmelių.

Ingredientai

    • švelniai sūdytas sojų sūris tofu: 500 gramų (gali būti su kmynais arba krapais)
    • raudonosios ir geltonosios paprikos: po 0,5 (išvalytomis sėklomis)
    • cukinijos: 0,5 jaunutės nedidelio skersmens
    • brokolių žiedynai: kelių
    • druska: pagal skonį (jeigu tofu stiprokai sūdytas, druskos gali ir neprireikti)
    • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • augalinis aliejus (kepimui)
    • mediniai iešmeliai: 10
    • sojos padažas: kelių šaukštų (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sojų sūrį supjaustome maždaug 1-1,5 centimetro storio kvadratėliais.
  2. 2. Tada patrumpiname brokolių žiedynų kotelius, perpjauname žiedynus išilgai pusiau.
  3. 3. Cukiniją supjaustome riekelėmis, papriką - sojų sūrio kvadratėlių dydžio gabaliukais.
  4. 4. Tuomet veriame po gabaliuką sojų sūrio ant iešmelių sluoksniuodami su daržovėmis. Iešmelio turinį gerai suspaudžiame, kad nebūtų tarpų.
  5. 5. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  6. 6. Dedame po kelis iešmelius ir apkepame visas keturias iešmelio puses po maždaug 1,5-2 minutes ant nedidelės kaitros. Kepame uždengę keptuvę, kad suminkštėtų daržovės.
  7. 7. Iešmelius kepdami pabarstome druska, pabaigoje - maltais juodaisiais pipirais.
  8. 8. Patiekiame po kelis iešmelius su virtais ryžiais, apšlakstę sojų padažu. Skanaujame!

Laura

Išmėginau. Labai patiko. Ačiū Jums už gerą receptą!
Atsakyti
Veganiškas čili troškinys su žirnių baltymais
(1)
Tofu ir avinžirnių stir fry
(4)
Veganiški kalėdiniai meduoliai
(1)
Kepti grikiai su daržovėmis
(1)
Kopūstas troškintas vyne
(1)
Veganiški šokoladiniai sausainiai
(1)