Žaliavalgiški kamuoliukai iš burokėlių - patiks ne tik veganams ar žaliavalgiams, bet ir visavalgiams!

2019-09-03 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Žaliavalgiški kamuoliukai iš burokėlių - patiks ne tik veganams ar žaliavalgiams, bet ir visavalgiams!
Paprasai pagaminti patiekalai gali būti visai neprasti. Ir jie nebūtinai turi būti prabrangūs arba sudėtingi. Tokie kamuoliukai iš burokėlių, patiks ne tik veganams ar žaliavalgiams, bet ir visavalgiams. Papildomai cukraus aš visai nedėjau, užteko iš datulių.

Ingredientai

    • kokoso drožlės: 0,5 stiklinės
    • daiginti grikiai: 0,5 stiklinės (naudoju gerai išmirkytus)
    • virti burokėliai: 1 (vid. dydžio)
    • išmirkytos džiovintos datulės: 1 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į smulkintuvą su S antgaliu sudedame kokoso drožles bei grikius. Sutriname iki miltų konsistencijos.
  2. 2. Tuomet sudedame virtą burokėlį, datules ir viską gerai sutriname iki vientisos masės.
  3. 3. Tada drėgnomis rankomis suformuojame kamuoliukus ir apvoliojame savo pasirinktame mišinyje.
  4. 4. Aš pati voliojau kokoso drožlėse, bet galite ir su sezamo sėklomis, smulkintais riešutais.
  5. 5. Suformuotus kamuoliukus sudedame į skardelę ištiestą su kepimo popieriumi ir dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
  6. 6. Po to mėgaujamės prie kavos puodelio arba tiesiog užkandžiaujame žiūrėdami tv. Skanaus!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau burokėlių receptų rasite: Burokėlių receptai.
Žaliavalgiški kamuoliukai iš burokėlių - patiks ne tik veganams ar žaliavalgiams, bet ir visavalgiams!
Žaliavalgiški kamuoliukai iš burokėlių - patiks ne tik veganams ar žaliavalgiams, bet ir visavalgiams!
Veganiškas čili troškinys su žirnių baltymais
(1)