Veganiškas lęšių karis su kokosų pienu

2024-11-26 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Veganiškas lęšių karis su kokosų pienu
Veganiškas lęšių karis su kokosų pienu – tai švelniai egzotiškas, maistingas ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris tinka tiek kasdieniams pietums, tiek išskirtinėms vakarienėms.

Šis troškinys išsiskiria savo kreminiu kokosų pieno pagrindu, kuris puikiai dera su sodriu lęšių skoniu ir aromatingais prieskoniais.

Autorės komentaras - troškinys yra puikus būdas gauti daug vertingų maistinių medžiagų, o tuo pačiu tai yra ir sušildantis, greitas ir sotus patiekalas. Gaminant troškinius tikrai galima leisti savo fantazijai pasireikšti ir naudoti pačius įvairiausius produktus, o jei reikėtų idėjos receptui, galite pasinaudoti pateiktu apačioje.

Ir sveika, maistinga, ir greita, paprasta, žodžiu, minusų turbūt tokiame recepte net nėra.

Šis receptas gali būti labiau kaip troškinio idėja (nors jei darysit identiškai – buvo labai skanu), o darant galima įsidėti ir kitų norimų daržovių, kitokių kruopų ar kitų priedų.

Ingredientai

    • Lęšiai: 200 g (nevirti)
    • Vanduo: 450 ml
    • Daržovių sultinio kubelis: 1 vnt. (svarbu patikrinti instrukcijas ant pakelio ir naudoti tiek sultinio, kiek nurodyta pusei litro vandens)
    • Kokosų pienas: 1 skardinė (pilno riebumo, 400 ml)
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Česnakai: 4 skiltelės
    • Morkos: 2 vnt. (vidutinio dydžio, nuluptų svoris 220 g.)
    • Raudonoji paprika: 1 vnt.
    • Maltas kuminas: 1 arb. š.
    • Karis: 1 arb. š.
    • Malta ciberžolė: 1 arb. š.
    • Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
    • Ryžiai: patiekimui
    • Druska: jei reikia papildomai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lęšius užpilti vandeniu (maždaug dvigubai ar kiek daugiau vandens nei pačių lęšių) ir palaikyti brinkti per naktį arba bent kelias valandas prieš gaminant troškinį.
  2. 2. Česnaką, svogūną ir papriką supjaustyti smulkiais gabaliukais.
  3. 3. Morkas nuskusti ir taip pat supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  4. 4. Į keptuvę įpilti apie šaukštą aliejaus ir įkaitinti. Sudėti smulkintus svogūną ir česnaką. Kepti apie 4-5 minutes arba kol suminkštės ir pradės geltonuoti.
  5. 5. Jeigu naudojama keptuvė didelė – galima visą troškinį daryti joje, arba – visą procesą perkelti į puodą. Į keptuvę/puodą kartu su keptu svogūnu, česnaku sudėti smulkintą papriką ir morkas.
  6. 6. Suberti išmirkytus ir nuplautus lęšius, supilti vandenį ir kokosų pieną. Jei kokosų pienas skardinėje pavirtęs į kremą – jis išsilydys verdant.
  7. 7. Į puodą įdėti sultinio kubelį.
  8. 8. Kartu į keptuvę sudėti prieskonius – karį, kuminą ir maltą ciberžolę. Viską kaitinti ant vidutinės ugnies, kol užvirs.
  9. 9. Tada ant mažos ugnies troškinti apie 25 minutes, pridengus su dangčiu ir vis pamaišant. Jei lęšiai nebuvo mirkyti vandenyje, gali reikėti troškinti 30-35 minutes.
  10. 10. Prieš patiekiant paragauti ar netrūksta druskos.
  11. 11. Patiekti su virtais ryžiais, galima apibarstyti sezamo sėklomis ar šviežiomis petražolėmis, apšlakstyti šviežios citrinos sultimis.
Veganiškas lęšių karis su kokosų pienu
General Tso Tofu receptas
(1)
Salotos su keptu tofu sūriu
(1)
Veganiška trinta moliūgų ir lęšių sriuba
(2)