Autorius apie receptą
Veganiški Pina Colada ledai - gaivūs ir natūralūs naminiai ledai, pagaminti iš šaldytų bananų ir ananasų su švelniu kokosų pieno prieskoniu, puikiai atgaivins kiekvieną. Šie veganiški ledai pasižymi kreminiu ir maloniai saldžiu skoniu, kuris atsiskleidžia be pridėtinio cukraus – užtenka natūralaus vaisių saldumo. Papuošti kokosų drožlėmis, jie tampa dar aromatingesni ir atrodo žavingai patiekus. Tai lengvas ir sveikas desertas, tinkantis tiek vaikams, tiek suaugusiems, norintiems pasilepinti gardžiu skanėstu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje šviežių ananasų galima naudoti konservuotus ananasus savo sultyse, tačiau būtina prieš šaldymą nuvarvinti skystį, kad ledai nebūtų pernelyg vandeningi.
- Bananų kiekį galima padidinti iki 2 vienetų, jei norite dar kremišesnės tekstūros ir intensyvesnio saldumo.
- Kokosų pieno kietąją dalį galima pakeisti pilnu kokosų pienu, tačiau tuomet ledai bus mažiau kreminio tirštumo.
- Vietoje įprasto kokosų pieno galima naudoti lengvą (light) kokosų pieną, jei norite sumažinti riebalų kiekį.
- Norint praturtinti skonį, galima įdėti 1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto arba vanilės miltelių.
- Kokosų drožles galima pakeisti smulkintais migdolais, lazdyno riešutais arba šviežiomis mėtų lapeliais papuošimui.
- Norint intensyvesnio Pina Colada skonio, galima įmaišyti 1 arbatinį šaukštelį romo ekstrakto (be alkoholio).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Naudokite gerai sunokusius bananus su rudomis dėmėmis odoje – jie bus saldesni ir suteiks geresnę kremišką tekstūrą.
- Šaldant vaisius, supjaustykite juos mažais gabalėliais, kad būtų lengviau sutrinti.
- Jei norite, kad ledai būtų dar tirštesni, šaldytus vaisius trinkite mažomis porcijomis, po truputį pridėdami kokosų pieno.
- Kokosų pieną prieš naudojimą rekomenduojama laikyti šaldytuve bent 24 valandas, kad kietoji dalis aiškiai atsiskirtų nuo skysčio.
- Ledus geriausia vartoti iš karto po pagaminimo, nes jie turi geriausią tekstūrą.
- Jei laikote ledus šaldiklyje ilgiau nei porą valandų, prieš patiekimą būtinai išimkite juos 20-30 minučių anksčiau, kad suminkštėtų.
- Norint išgauti švelnesnę tekstūrą, galima trinti ledus su galingesnio maisto smulkintuvo pagalba.
- Prieš patiekiant, ledus galima papurkšti žiupsneliu jūros druskos, kuri sustiprina saldžius ir vaisių skonius.
Atsiliepimai