Veganiški Pina Colada ledai be pridėtinio cukraus

2024-12-23 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Veganiški Pina Colada ledai be pridėtinio cukraus
Veganiški Pina Colada ledai - gaivūs ir natūralūs naminiai ledai, pagaminti iš šaldytų bananų ir ananasų su švelniu kokosų pieno prieskoniu, puikiai atgaivins kiekvieną. Šie veganiški ledai pasižymi kreminiu ir maloniai saldžiu skoniu, kuris atsiskleidžia be pridėtinio cukraus – užtenka natūralaus vaisių saldumo. Papuošti kokosų drožlėmis, jie tampa dar aromatingesni ir atrodo žavingai patiekus. Tai lengvas ir sveikas desertas, tinkantis tiek vaikams, tiek suaugusiems, norintiems pasilepinti gardžiu skanėstu.

Redaktorės Vaidos komentaras - kas sakė, kad ledai tinkami valgyti tik vasara? :)  Gardūs ledai gali būti puikus desertas bet kuriuo metų laiku. O dar jeigu ledai natūraliai saldūs ir labai gaivinantys, tai tikrai puikus desertas patiekti svečiams vakarėlio metu.

Ingredientai

    • Ananasai: 320 g (šviežio arba iškart šaldyto)
    • Bananai: 1 vnt. (vidutinio dydžio gerai sunokusio)
    • Kokosų pieno kietosios dalies: 120 ml (kremo nuo kokosų pieno skardinės viršaus)
    • Kokoso drožlės: šiek tiek (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ananasą supjaustyti kubeliais, bananą griežinėliais ir iš anksto užšaldyti šaldymo kameroje.
  2. 2. Palaikyti šaldiklyje bent kelias valandas ar dar geriau – per naktį.
  3. 3. Šaldytus bananą bei ananasą sudėti į indą, kuriame bus gaminami ledai (trynimui labai tinka maisto smulkintuvas S formos peiliu).
  4. 4. Prie vaisių sudėti ir kokosų pieną.
  5. 5. Sumalti visus ingredientus iki vientisos masės.
  6. 6. Ledus galima valgyti iškart arba palaikyti šaldiklyje 20-30 minučių, kad labiau sukietėtų. Laikant šaldiklyje ilgiau (pavyzdžiui, per naktį), išėmus palaikyti 20-30 minučių kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.
  7. 7. Ant viršaus dar galima užbarstyti kokoso drožlių.
Veganiški Pina Colada ledai be pridėtinio cukraus