Keto ledai be cukraus

Autorius apie receptą

Keto ledai be jokio cukraus? Taip, tai tikrai yra įmanoma! Pati vis dar negaliu patikėti, kad toliau bandau keto receptus ir jie man labai patinka. Šį kartą nuostabus keto desertas. Turiu pripažinti, kad aš itin mėgstu saldumynus, tad besilaikant ketogeninės mitybos principų saldžius dalykus su labai minimaliu kiekiu angliavandenių stengiuosi valgyti vis tiek labai retai. Nors jose ir nėra cukraus, bet man vis dar sunku suprasti, kad desertas, gali būti ir sveikas. O šie ledai, galima sakyti tokie ir yra. 

Nors šiaip ledai nėra mano pats mylimiausias desertas iš visų, bet priėmiau sprendimą, kad noriu išmėginti pasigaminti juos savo pačios virtuvės sąlygomis. Skanių ledų pagrindas yra grietinėlė, o šis ingredientas visiškai atitinka keto mitybą. Vis ieškojau pačio geriausio recepto internete, bet dauguma jų reikalavo ksantano dervos, kurios aš neturėjau, o artimiausio parduotuvėse taip pat negalėjau rasti. Ši derva yra naudojama tarsi stabilizatorius, kuris sulipina visą masę ir priverčia ją pavirsti vientisą. Tad galiausiai nusprendžiau, kad laikas pasikoreguoti receptą pagal save ir išmėginti receptus be jo. Ir kaip jau tikriausiai suprato mano mintį, ledai pavyko puikiai. Jie buvo itin gardūs, tad dabar jūsų eilė juos gaminti. 

Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama

  • Grietinėlė: vietoje 30–35 % riebumo grietinėlės galima naudoti kokosų grietinėlę, jei norite pieno produktų vengiančios versijos.
  • Eritritolis: galima keisti į ksilitolį, steviją arba jų mišinį. Ksilitolis saldesnis, todėl jo reikia mažiau.
  • Degtinė arba brendis: jei vengiate alkoholio, galima naudoti kelis lašus vanilės ekstrakto – jis taip pat suteikia malonų aromatą.
  • Kokosų drožlės: jas galima pakeisti kapotais riešutais (pvz., migdolais ar graikiniais riešutais) arba tarkuotu juoduoju šokoladu be cukraus.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Naudokite riebesnę grietinėlę, nes ji garantuos ledams sodrumą ir kremiškumą.
  • Alkoholio kiekio nedidinkite – pakanka kelių šaukštų, kad ledai nesukietėtų per stipriai.
  • Svarbu maišyti ledų masę kas 30 minučių, kad nesusidarytų ledo kristalai ir išgautumėte švelnią konsistenciją.
  • Plakant trynius su karšta mase, pilkite mišinį labai lėtai ir nuolat maišykite, kad išvengtumėte kiaušinienės efekto.
  • Jei turite ledų aparatą – naudokite jį, bet šis receptas puikiai pavyksta ir be jo.

Ingredientai

    • 30-35% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
    • kiaušinių tryniai: 3
    • saldiklis eritritolis: 50 gramų (taip pat galite naudoti ir ksilitolį, bet jis yra saldesnis, tad jo dėkite dvigubai mažiau. Jeigu naudojate cukrų, tai galite panaudoti tiesiog jį)
    • degtinė arba brendis: 2 valgomųjų šaukštų
    • kokosų drožlės: 30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į puodą supilkite grietinėlę, įberkite eritritolį (arba kitą saldiklį, kurį pasirinksite) ir maišykite ant mažos kaitros, kol eritritolis pilnai ištirps.
  2. 2. Tada suplakite kiaušinių trynius.
  3. 3. Toliau plakite trynius, bet jau būtinai ant vidutinio greičio ir pradėkite po vieną valgomąjį šaukštą pilti šiek tiek atvėsintą grietinėlės ir saldiklio mišinį. Neskubėkite, nes kitaip gali gautis kiaušinienė.
  4. 4. Tuomet įpilkite pasirinktą alkoholį ir kokosų drožles. Viską gerai išmaišykite. Jei savo namuose turite ksantano dervos, tai panaudokite ir ją - konsistencija gausis labiau kreminė.
  5. 5. Po to dėkite į šaldymo kamerą ir nepamirškite kas pusvalandį viską išmaišyti.
  6. 6. Po 2 valandų jūsų keto ledai bus paruošti ir bus galima mėgautis itin skaniais ledais be kaltės jausmo, nes juose nėra cukraus!

Atsiliepimai

Mėtiniai ledai su šokolado gabaliukais
(4)
Naminiai vaisiniai ledai ant pagaliuko
(2)