Naminiai Twix batonėliai veganiškai

2024-12-05 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Naminiai Twix batonėliai veganiškai
Naminiai Twix batonėliai veganiškai – tai neįtikėtinai gardus desertas, sudarytas iš trijų puikiai derančių sluoksnių: trapios sausaininės tešlos pagrindo, švelnios kokosų karamelės ir sodraus juodojo šokolado glaisto. Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje, o subtiliai derantys skoniai suteikia nepamirštamą malonumą.

Šis desertas – puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pasisaldinimams, tiek šventiniam stalui. Kvadratėlius galima supjaustyti ir patiekti elegantiškose dėžutėse, todėl jie taip pat tampa tobula valgoma dovana, kurią tikrai įvertins saldumynų mėgėjai. Be glitimo ir gyvūninės kilmės produktų, šis receptas džiugins ir veganiškos mitybos šalininkus.

Autorės komentaras
- karamelė čia pagaminama iš kokosų kremo (arba kokosų pieno kietosios dalies) ir rudojo cukraus, tačiau neturint kokosų kremo po ranka, galima išsiversti ir su datulėmis. Jas tiesiog reikėtų pamirkyti karštame vandenyje, būtinai pašalinti kauliukus ir sumalti rankiniu ar kitu trintuvu su šiek tiek vandens.

Ingredientai

    Saldainių pagrindui (sausainiui):
    • Kvietiniai miltai: 150 g
    • Kokosų miltai: 150 g (arba dar tiek pat kvietinių miltų)
    • Augalinio sviestas: 160 g (arba margarinas)
    • Cukrus: 45 g
    • Vanduo: šiek tiek (tik tiek, kad masė geriau suliptų)
    Karamelei:
    • Kokosų kremas: 400 ml (pirktinio pilno riebumo kokosų kremo arba kokosų pieno kietosios dalies iš skardinės, taip pat pilno riebumo)
    • Rudasis cukrus: 50-80 g 
    Šokoladiniam glaistui:
    • Juodasis šokoladas: 2 plytelės
    • Kokosų aliejus: 1 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindui sumaišyti dubenyje visus miltus su cukrumi ir tirpintu sviestu. Pilti šiek tiek vandens. Užmaišyti tešlą, ji turi būti lengvai formuojama, sulipti.
  2. 2. Sudėti tešlą į kvadratinę skardą (maždaug 20×20 cm. dydžio) ir suspausti, kad masė lygiai pasiskirstytų ant pagrindo.
  3. 3. Kepti 180 C temperatūroje 10-15 min., kol kraštai pradės ruduoti ir tada palikti atvėsti.
  4. 4. Karamelei supilti kokosų kremą ir cukrų į indą ir virti nuolat maišant, kol masė sutirštės (apie 8-10 min. ar kiek ilgiau). Tik labai atsargiai, nes kokosų kremas tirštėdamas gali pradėti taškytis.
  5. 5. Karamelę supilti ant iškepto "sausainio" ir palaikyti šaldytuve, kol viskas atvės ir sustings (bent 30 min. – 1 val.).
  6. 6. Viską supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
  7. 7. Ištirpdyti juodojo šokolado plyteles kartu su šaukštu kokosų aliejaus.
  8. 8. Kiekvieną saldainį įmerkti ar apipilti ištirpdytu šokoladu.
  9. 9. Saldainius palikti per naktį pilnai sustingti.
Sūrio pyragas keksiukų formelėse
(1)