Šis obuolių ir avižų trupiniuotis – šiltas, jaukus ir aromatingas desertas, kuriame minkšti obuoliai susilieja su traškia avižine plutele. Obuoliai, praturtinti cinamono ir šiek tiek rudojo cukraus, iškepa sultingi, o ant jų paskleista avižų ir sviesto masė tampa auksine, kvapnia plutele. Patiekiant su šlakeliu datulių sirupo ir šaltų ledų kamuoliuku, šis desertas įgauna malonų saldumą ir kontrastinį gaivos pojūtį – puikus pasirinkimas rudens ar žiemos vakarams.
Redaktorės Vaidos komentaras - kas gi nemėgsta karšto obuolių pyrago su šaltais ledais. Bet jeigu nesinori ilgai užtrukti virtuvėje kepant pyragą, pasigaminkite šį trupiniuotį. Gamyba paprasta, greita ir visiems įveikiama. Neilgai truks ir galėsite mėgautis gardžiu desertu.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje paprastų obuolių galite naudoti kriaušes, slyvas ar uogas.
- Rudą cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba kokoso cukrumi.
- Jei neturite pilno grūdo avižinių dribsnių, galite naudoti paprastus avižinius dribsnius arba avižinius miltus.
- Kukurūzų krakmolas gali būti pakeistas bulvių krakmolu arba visai praleistas.
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi (veganiška alternatyva).
- Datulių sirupą galima pakeisti klevų sirupu, medumi arba karamelės padažu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Rinkitės rūgštesnius obuolius, kaip Antaniniai ar Auksis, jie išlaikys savo formą kepant ir nesuirs į košę.
- Jei mėgstate sodresnį cinamono skonį, drąsiai dėkite daugiau.
- Norėdami, kad avižinė plutelė būtų traškesnė, paskutines 5 kepimo minutes galite įjungti orkaitės grilio funkciją.
- Trupiniuotį galite kepti tiek vienoje didesnėje formoje, tiek individualiuose indeliuose, tokiu atveju kepimo laikas sutrumpės iki 20-25 minučių.
- Paruoštą trupiniuotį galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų, šildant mikrobangų krosnelėje prieš patiekiant.
Atsakinėjama į Komentarą