Obuolių pyragas "Cvetajevskij" - pavyksta net pradedantiems kepėjams!

2019-05-30 Autorius Visko po trupinėlį

Obuolių pyragas "Cvetajevskij" - pavyksta net pradedantiems kepėjams!


Gaminant buvo naudojama 26 centimetrų skersmens forma

Ingredientai

    Tešlai:
    • sviestas: 150 gramų
    • miltai: 2 stiklinių
    • grietinė: 0,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    Įdarui:
    • obuoliai: 8 vidutinio dydžio (labiau tinka rūgštūs)
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 1 stiklinės
    • grietinė: 1 stiklinės
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, supilkite į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite grietinę bei užminkykite minkštą tešlą.
  2. 2. Tešla nelips prie rankų, ją lengvai išformuokite į kepimo indą, pakeldamos į viršų kraštelį maždaug 2 centimetrų. Padėkite į šaldytuvą ir pradėkite ruošti įdarą.
  3. 3. Įdaras: Nuluptus obuolius supjaustykite itin plonais griežinėliais.
  4. 4. Tada mikseriu suplakite kiaušinius, cukrų, grietinę, vanilinį cukrų bei miltus.
  5. 5. Ant suformuotos tešlos sudėkite obuolių sluoksnį bei užpilkite išplaktą kremą ant viršaus.
  6. 6. Galiausiai kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Lepinkitės!
  7. 7. Pastebėjimas: Dar šiltas pyragas būna ganėtinai minkštas, o atvėsęs tampa visai kito skonio, labiau panašus į pudingą, jis fantastiškas. Vietoje grietinės į kremą, pyrago užpylimui, galite naudoti ir jogurtą.
Obuolių pyragas "Cvetajevskij" - pavyksta net pradedantiems kepėjams!
Obuolių pyragas "Cvetajevskij" - pavyksta net pradedantiems kepėjams!
Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas
(4)